Ønsker nytt styre i Noreco

Ønsker nytt styre i Noreco
Ståle Kyllingstad vil stille som ny styreleder i Noreco, samtidig som han er styreleder i Norsk Industri. Bilde: Anders J. Steensen

Majoritetsaksjonær i Noreco, IKM Group, vil kaste det eksisterende styret i Noreco. Det er valgkomiteen i Noreco som foreslår styreendringene, på bakgrunn av at IKM Industri-Invest har kalt inn til en ekstraordinær generalforsamling. Det foreslås at IKM-sjef Ståle Kyllingstad skal velges til ny styreformann i selskapet.

Ståle Kyllingstad er også styreleder i Norsk Industris olje- og gassdivisjon. Kyllingstad ser ikke noen interessekonflikt mellom de to styrevervene.

Ingen konflikt

– Jeg har sagt ja til å stille som styreformann i Noreco. Jeg ser ingen interessekonflikt mellom det og styreledervervet i Norsk Industri siden Noreco ikke er noen aktiv operatør, sier Kyllingstad til Teknisk Ukeblad.

Han sier at dersom Noreco skulle bli operatør, vil han måtte ta en ny vurdering av styrevervet.

Turbulent år

Det har vært et turbulent år for Noreco. Nylig ble det kjent at Noreco solgte seg ut av Siri-andelen, etter en offentlig disputt med Siri-operatør Dong Energy. De to selskapene kunne ikke komme til enighet om nye investeringer i feltet.

Tidligere i år valgte Noreco-sjef Scott Kerr å forlate stillingen som administrerende direktør i selskapet. Nå er det altså også foreslått av en av Norecos tungvektere, styreleder Lars Takla, skal byttes ut.

Reduserte honorar

Valgkomiteen forslår også at Hilde Drønen fortsetter som styremedlem, mens Eimund Nygaard, Shona Grant og Ole Melberg velges inn som nye medlemmer.

Det foreslås også at styrehonorarene reduseres til 300.000 for styreleder, 225.000 for nestleder og 200.000 for øvrige styremedlemmer.

Holdes 19. august

Norsk Industri organiserer ca 2.200 bedrifter med 125.000 ansatte spredt over hele Norge. Organisasjonen er NHOs største landsforening med 25 prosent av de samlede årsverkene i NHOs medlemsbedrifter.

Generalforsamlingen skal avholdes 19. august i selskapets lokaler i Stavanger.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.