INDUSTRI

Økt industriproduksjon

GODT BIDRAG: Produksjonen av trelast og trevarer bidro sterkt til å dra snittet opp i industriproduksjonen siste kvartal.
GODT BIDRAG: Produksjonen av trelast og trevarer bidro sterkt til å dra snittet opp i industriproduksjonen siste kvartal. Bilde: Joachim Seehusen
6. aug. 2010 - 11:13

Produksjonen i norsk industri økte med 1,1 prosent fra første til andre kvartal i år. Omsetningen økte i samme periode med 0,6 prosent.

Mye trelast

Produksjonen av trelast og trevarer bidro sterkt til å dra snittet opp sammen med gummi-, plast- og mineralsk industri. De to områdene økte med henholdsvis 9,1 og 10,9 prosent fra første til andre kvartal, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det har også begynt å lysne for verftsindustrien. Byggingen av skip og oljeplattformer økte med 2,4 prosent i andre kvartal, men ligger fortsatt 8 prosent under toppen i første kvartal 2009. Næringen har slitt med fallende etterspørsel både hjemme og internasjonalt. Selv om produksjonen økte, gikk omsetningen i bransjen ned med 14,6 prosent. Ifølge SSB skyldes dette i stor grad store skipsleveranser i første kvartal.

Nedgang i mai

Fra mai til juni var den samlede økningen i industriproduksjonen på 3,3 prosent, og justert for antall virkedager er dette 7,2 prosent opp fra bunnen i juni 2009.

At økningen på månedsbasis er høyere enn for kvartalet, skyldes at det var en nedgang i produksjonen i mai måned. Omsetningen i industri- og energisektorene har økt med 9,7 prosent i året fram til juni 2010. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.