INDUSTRI

Ny vekst i 2011

SPÅR VEKST: - Vi kommer med en prognose på syv prosent vekst i 2011. Tallene våre fra 2010 stemmer veldig bra, vi traff nesten hundre prosent. Vi tror vi vil treffe nå også, sier Knut Sunde i Norsk Industri.
SPÅR VEKST: - Vi kommer med en prognose på syv prosent vekst i 2011. Tallene våre fra 2010 stemmer veldig bra, vi traff nesten hundre prosent. Vi tror vi vil treffe nå også, sier Knut Sunde i Norsk Industri. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
Kjetil Malkenes Hovland
27. jan. 2011 - 11:38

– Svenskene er langt unna sitt toppnivå. Vi er ikke så langt unna, sier bransje- og industripolitisk direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri.

Norsk Industri har spurt norske bedrifter om deres planlagte aktiviteter framover, samt deres meninger om produksjon og sysselsetting i 2011.

Konjunkturrapporten gir et lysere bilde enn vi har sett gjennom de siste årenes finanskrise.

Les også:

Syv prosent vekst

– Vi kommer med en prognose på syv prosent vekst i 2011. Tallene våre fra 2010 stemmer veldig bra, vi traff nesten hundre prosent. Vi tror vi vil treffe nå også, sier Sunde.

Industrieksporten er avgjørende for norsk velferd selv om olje og gass er Norges dominerende eksportvare, understreker bransjeorganisasjonen.

Industrieksporten er avgjørende for norsk velferd selv om olje og gass er Norges dominerende eksportvare, understreker bransjeorganisasjonen. Tall fra konjunkturraporten.

Industrien har opplevd en vanskelig tid etter finanskrisen. Mange arbeidere ble permittert eller sparket, men i mange land er veksten nå på vei tilbake. Også norsk industri er på vei til å reise seg igjen.

5000 nye ansatte

Etterspørselen etter olje og andre råvarer har vært bra for store deler av norsk industri. Offshore leverandørindustri opplever nye muligheter, og prosessindustrien har fått bedre priser for sine produkter.

Veksten i antall arbeidsplasser i 2011 blir størst i leverandørene til olje- og gassnæringen, mener Norsk Industri.

– Vi spår nå en økning i industrisysselsettingen på rundt 5000, hovedsakelig i offshore leverandørindustri, sier Sunde.

I 2004 var det under 270 000 ansatte i industrien. Nivået vil i år passere 280 000, mener Norsk Industri.

Se Norsk Industris pressekonferanse på video

Les konjunkturrapporten 2011 her

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.