INDUSTRI

Ny rederipresident

NYVALGT: I går kveld ble direktør Thor Jørgen Guttormsen (61) i Leif Höegh & Co valgt til ny president i Norges Rederiforbund.
NYVALGT: I går kveld ble direktør Thor Jørgen Guttormsen (61) i Leif Höegh & Co valgt til ny president i Norges Rederiforbund. Bilde: Tore Stensvold
Tore Stensvold
16. mars 2010 - 09:44

Han etterfølger Elisabeth Grieg, som går av etter to år som øverste valgte leder for rederiene.

Guttormsen (61) er nå direktør i Leif Höegh & Co. Han lover å fortsette i samme spor som Elisabeth Grieg har fulgt.

Miljøengasjement

– Jeg har tro på at Norge kan hevde seg innen kvalitetsshipping. Med det mener jeg at vi skal ligge i tet når det gjelder miljø sier Guttormsen til Teknisk Ukeblad.

Han legger også vekt på at den maritime næringen mer med på å skape verdier for landet, uten å bruke opp ressurser.

Verdiskaper

– Vi skaper viktige verdier for landet, både kunnskap og kapital. Den maritime næringen bruker ikke opp ressurser, poengterer han overfor TU.

Guttormsen har arbeidet i Höegh-systemet siden 1977, bare avbrutt av seks år fra 1983-89 da han var ansatt i IKO Strategi og i Price Waterhouse. Guttormsen var administrerende direktør i Leif Höegh & Co. fra 1992 til 2008 og har også sittet som toppsjef i bilskipsrederiet Höegh Autoliners.

Styrende

I dag sitter Guttormsen i styret i de operative selskapene Höegh Autoliners og Höegh LNG, og i tillegg også i andre styrer i Höegh-gruppen. Han er også styremedlem i ECSA, the European Community Shipowners’ Association.

Stig Remøy fra Olympic Shipping i Fosnavåg fortsetter som visepresident.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.