INDUSTRI

Ny Orkla-sjef vil ut av Rec

NY ORKLA-SJEF: Bjørn M. Wiggen tar over etter Dag J. Opedal og kommer fra jobben som administrerende direktør i Orkla-selskapet Sapa.
NY ORKLA-SJEF: Bjørn M. Wiggen tar over etter Dag J. Opedal og kommer fra jobben som administrerende direktør i Orkla-selskapet Sapa. Bilde: Holm, Morten/Scanpix
8. sep. 2010 - 09:18

Wiggen tar over etter Dag J. Opedal og kommer fra jobben som administrerende direktør i Orkla-selskapet Sapa.

– Styret er overbevist om at Bjørn M. Wiggen har de beste forutsetninger for å lede Orkla videre på en god måte til beste for aksjonærer og ansatte. Hans gjennomføringsevne, oppnådde resultater og brede internasjonale ledererfaring i og utenfor Orkla var avgjørende for utnevnelsen, sier styreleder Stein Erik Hagen.

Må prioritere

Wiggen betegner Orkla som et at de mest spennende norske selskapene å lede.

– Jeg ønsker å bygge videre på Orklas sterke posisjoner og kompetanse, men samtidig er det viktig å prioritere ressursene slik at Orklas forutsetninger for langsiktig verdiskapning for aksjonærene blir størst mulig. Vi vil konsentrere konsernets virksomhet om færre områder i tiden som kommer, og vi vil arbeide med å redusere eksponeringen mot solenergi over tid, sier Wiggen.

Har tapt på Rec

Orkla er storeier og har tapt store penger på solenergiselskapet Rec.

Tidligere har Bjørn M. Wiggen blant annet vært administrerende direktør i Pripps Bryggerier i Sverige, Ringnes, Orkla Media/Mecom Europe og Elkem. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.