INDUSTRI

Ny konsernsjef i Norske Skog

Sven Ombudstvedt blir ny konsernsjef i Norske Skog. Han tiltrer allerede 1. januar.
Sven Ombudstvedt blir ny konsernsjef i Norske Skog. Han tiltrer allerede 1. januar. Bilde: Tom Mjøen
Stein Jarle Olsen
21. des. 2009 - 08:52

Sven Ombudstvedt (43) blir ny konsernsjef i Norske Skog.

Fra Yara og Hydro

Han er tidligere finansdirektør og medlem av konsernledelsen i Yara International og strategidirektør i Norsk Hydro.

Ombudstvedt tiltrer 1. januar 2010, og etterfølger Christian Rynning-Tønnesen, som går over til å bli konsernsjef i Statkraft.

– Styret har vurdert flere høyt kvalifiserte kandidater, og vi er overbevist om at vi har funnet den beste personen til å overta som konsernsjef i selskapet, sier Eivind Reiten, styreleder i Norske Skog, i en melding.

Innsikt

Siden 2008 har Ombudstvedt vært medlem av ledergruppen i SCD, et Paris-basert selskap fokusert på kjøp og salg av virksomhet i den kjemiske industrien.

– Jeg ser frem til å få dypere innsikt i Norske Skogs strategi, virksomhet og organisasjon når jeg tiltrer. Slik jeg ser det, er lederjobben i Norske Skog en av de mest interessante og krevende internasjonale lederstillingene i norsk næringsliv, sier Ombudstvedt.

Ombudstvedt er utdannet i USA, og har en bachelorgrad i business administration fra Pacific Lutheran University i Washington og en mastergrad i international management fra Thunderbird i Arizona.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.