INDUSTRI

Ny Hjellegjerde-investor vil stemme for emisjon

USIKKER FREMTID: Styreleder Lars Andreas Buer i Hjellegjerde sier utfallet av selskapets økonomiske krise fortsatt er uvisst.
USIKKER FREMTID: Styreleder Lars Andreas Buer i Hjellegjerde sier utfallet av selskapets økonomiske krise fortsatt er uvisst.
5. aug. 2010 - 09:02

En industrieier som onsdag kjøpte en betydelig eierandel i møbelkjeden Hjellegjerde, sier han vil stemme ja til oppkjøpsbudet.

– Uvisst utfall

Styret har onsdag jobbet på overtid for å sikre seg to tredels flertall for å akseptere budet fra Interstil på 20 millioner kroner. Ifølge E24 ser industrieieren Hans Preben Mehrens aksjekjøp onsdag ut til å sikre videre drift, da han sier han vil stemme for kriseemisjonen.

Men styreleder Lars Andreas Buer vil foreløpig ikke bekrefte hvorvidt Hjellegjerde nå er reddet fra konkurs.

– Vi jobber fortsatt med saken, og utfallet er foreløpig uvisst. Vi jobber med en komplett løsning for Hjellegjerde, og den blir forhåpentligvis klar i løpet av kvelden, sier Buer til NTB ved 20.15-tiden onsdag.

Bevarer troen

Industrieieren Hans Preben Mehren sier at han anså valget som enkelt, selv om han vil tape penger når de nyinnkjøpte aksjene selges videre til Interstil.

– Det er to grunner. For det første så eier jeg en fabrikk som heter Sandella, som er en stor leverandør til Hjellegjerde. Det er viktig for oss å bevare kundeforholdet. For det andre så har jeg tro på dette opplegget, og det er ekstremt viktig for Sykkylven at Hjellegjerde består, sier Mehren.

Mehren Holding kjøpte onsdag 2 millioner aksjer i Hjellegjerde og solgte 300.000 aksjer. Mehren har dermed en beholdning på 1.710.000 aksjer, tilsvarende 4,5 prosent av selskapet. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.