INDUSTRI

Ny felgindustri til Høyanger

NYTT HÅP? Fundo gikk konkurs i fjor, og arbeidsledigheten ble rekordhøy i Høyanger. Nå håper de på nye arbeidsplasser hos en ny felgprodusent.
NYTT HÅP? Fundo gikk konkurs i fjor, og arbeidsledigheten ble rekordhøy i Høyanger. Nå håper de på nye arbeidsplasser hos en ny felgprodusent.
11. mars 2010 - 07:36

Bare formalitetene gjenstår før det igjen kan produseres felger i Høyanger i Sogn og Fjordane. Målet er 150 arbeidsplasser.

14 ansatte

På et folkemøte i Høyanger onsdag sa Einar Aasen i Høyanger Næringsutvikling at franske St. Jean Industries planlegger oppstart med 14 ansatte neste år, skriver Bergens Tidende.

Franskmennene har som mål å produsere en halv million såkalte hybridfelger i 2015. Det vil gi 150 arbeidsplasser i kommunen, som mistet hjørnestensbedriften Fundo Wheels i fjor. 300 personer mistet jobben da fabrikken gikk konkurs, og halvparten av dem er fortsatt uten jobb. Det er Fundo som har utviklet felgen St. Jean nå vil satse på.

Les også: Fundo er konkurs

Gunstig konkursbo

– Det er enighet om de fleste vilkårene, og finansieringen tror jeg skal være i orden, sier Aasen. Hans eneste oppgave er å jobbe for at det igjen skal lages felger i Høyanger. Kommunen er den dominerende aksjonæren i næringsutviklingsselskapet.

Innovasjon Norge eier patentet på hybridfelgen. Den franske satsingen blir dermed en sak mellom St. Jean, Innovasjon Norge og kommunen, og Aasen har argumentene klar når han skal selge inn Høyanger.

– Ved å kjøpe et konkursbo får St. Jean Industries maskiner og utstyr billig. De har fått gunstig finansiering, får ingen flyttekostnader, får spesialkompetanse tilgjengelig og rimelig husleie og energi, sier han. (©NTB)

Les også: Vil ha Fundo ryddet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.