INDUSTRI

Norske Skog stenger på Follum

Norske Skog legger ned en linje på Follum for å spare penger.
Norske Skog legger ned en linje på Follum for å spare penger. Bilde: Norske Skog
Trond Gram
7. feb. 2008 - 08:41

Papirgiganten la frem helårsresultatene i morges, og måtte rapportere et driftsresultat for 2007 som er nesten 800 millioner kroner svakere enn i 2006.

Selv om overskuddet endte på 3,93 milliarder kroner, merker selskapet at markedet er tøft og at en sterk norsk krone tynger.

Ikke bærekraft

- Gjennom de siste årene har kostnadsøkninger og overkapasitet redusert Norske Skogs lønnsomhet til et nivå som ikke er finansielt bærekraftig. For å bedre lønnsomheten, er vi nødt til å gjøre fundamentale kostnadsforbedringer i driften og administrasjonen av selskapet, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i en melding.

Dermed er det tid for å stenge ned produksjonskapasitet for å bedre lønnsomheten.

Rammer flere

Selskapet kutter 450.000 tonn av produsjonskapasiteten, og legger ned en maskin på Norske Skog Follum, i tillegg til å legge ned fabrikken i Steti i Tsjekkia og Norske Skog Cheongwon i Sør-Korea.

I tillegg gjennomfører selskapet en omfattende reorganisering og nedbemanning ved hovedkontoret og selger flere eiendommer, totalt regner selskapet med å spare rundt 400 millioner kroner årlig på disse tiltakene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.