INDUSTRI

Norske Skog Follum kutter

Camilla Aadland
2. nov. 2006 - 15:20

– Vi skal styrke konkurranseevnen og lønnsomheten til Norske Skog Follum. Da må vi gjøre dette, og mange andre grep, sier informasjonsleder Erik Due til Teknisk Ukeblad.

Han forteller at fabrikken jobber med over 30 tiltak som til sammen skal sørge for at resultatet forbedres med over 200 millioner kroner i forhold til 2005-resultatet.

Planen er at nedbemanningen skal foregå over to år.

– Vi har høy grad av turn-over gjennom et år, og vi jobber for å unngå oppsigelser. Men det kan bli vanskelig med så mange som må gå, sier Due.

Sparer 30 millioner

Follum er i gang med oppbyggingen av et nytt råstoffanlegg (TMP3). Det skal alene vil gi en bedring på cirka 80 millioner kroner, og er ett av de 30 tiltakene som skal gi en resultatforbedring på 200 millioner.

Men TMP3-prosjektet er altså ikke nok.

Fabrikkledelsen har satt et bemanningsmål på 440 ansatte, mens det i dag er 510 som jobber ved Norske Skog Follum. En bemanningsreduksjon på 70 personer vil gi en resultatforbedring på cirka 30 millioner kroner innen faste kostnader.

Skal ikke avvikle

Nedbemanningen kan imidlertid ikke tolkes som et tegn på et ønske om å avvikle Follum, ifølge fabrikksjef Wenche Ravlo.

– Absolutt ikke. Det er kjempemye positivt som foregår på Follum nå. Vi bygger nytt TMP3-anlegg og nytt renseanlegg. Det er prosjekter til mange millioner kroner. Alle muligheter for at vi skal klare dette er til stede, men da må vi være villige til å ta noen tunge tak også. Dette har jeg full tro på, ellers hadde jeg ikke hatt noe ønske om å sitte i denne jobben, sier Ravlo til Ringerikes Blad.

Beslutningen om å redusere staben med 70 personer er ikke endelig vedtatt, men Follum skal sammen med de øvrige fabrikkene i Norske Skog legge fram sine planer for å nå målet om økt lønnsomhet for konsernledelsen 15. desember.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.