NGU kartlegger Nord-Norge

Bardufoss lufthavn. På kartlegging med NGU i Mauken-området i Målselv kommune, juni 2011. (Bilde: Kjetil Malkenes Hovland)
Bardufoss lufthavn. På kartlegging med NGU i Mauken-området i Målselv kommune, juni 2011. (Bilde: Kjetil Malkenes Hovland)
PÅ GULLJAKT: NGU kartlegger geologien i Mauken-området i Målselv kommune, juni 2011. Helikopterpilot Sven Magnus Lie. (Bilde: Kjetil Malkenes Hovland)
Dette er gulljeger Søren Lund Jensen og NGUs Jan Sverre Sandstad. Jensen jobber for Scandinavian Highlands, et dansk firma som har funnet gull i Mauken. (Bilde: Kjetil Malkenes Hovland)
Dette er NGUs Jan Steinar Rønning på flyplassen i Bardufoss. Han står foran måleenheten NGU bruker i sine elektromagnetiske og magnetiske målinger. (Bilde: Kjetil Malkenes Hovland)
Dette er enheten NGU bruker til å måle magnetisme og elektromagnetisme i bakken. Fremst ser du at den er plastret etter et litt ublidt møte med bakken. (Bilde: Kjetil Malkenes Hovland)
PÅ GULLJAKT: NGU kartlegger geologien i Mauken-området i Målselv kommune, juni 2011. Dette er enheten som måler radioaktivitet. (Bilde: Kjetil Malkenes Hovland)
Dette er senioringeniør Janusz Koziel i NGU og måleenheten som skal henge 30 meter under helikopteret mens målingene pågår. (Bilde: Kjetil Malkenes Hovland)
Dette er instrumentpanelet i det innleide helikopteret som NGU bruker. Piloten må følge nøye med og holde helikopteret i rett linje, 60 meter over bakken og i 100 kilometer i timen for å få mest mulig stabile data. (Bilde: Kjetil Malkenes Hovland)
Senioringeniør Janusz Koziel nyter 29 grader og klar himmel i Bardufoss, og gjør seg klar til en ny runde med målinger i det svarte helikopteret. (Bilde: Kjetil Malkenes Hovland)
Slik ser det ut i Mauken-området i Målselv kommune. Vi flyr over majestetiske topper med snøflekker, over skoger, hus, veier, myrområder og en flomstor Målselv. Men alt datamaskinen ser etter er metaller, mineraler og fremtidige næringsmuligheter. (Bilde: Kjetil Malkenes Hovland)
Her flyr NGUs innleide helikopter inn over Bardufoss flystasjon, som også er forsvarets hovedbase for helikopter i Norge. 334-skavdronen og 337-skvadronen holder til her. (Bilde: Kjetil Malkenes Hovland)
PÅ GULLJAKT: NGU kartlegger geologien i Mauken-området i Målselv kommune, juni 2011. Oversikt over Bardufoss lufthavn. (Bilde: Kjetil Malkenes Hovland)
PÅ GULLJAKT: NGU kartlegger geologien i Mauken-området i Målselv kommune, juni 2011. (Bilde: Kjetil Malkenes Hovland)
PÅ GULLJAKT: NGU kartlegger geologien i Mauken-området i Målselv kommune, juni 2011. (Bilde: Kjetil Malkenes Hovland)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå