INDUSTRI

- Nesten garantert nedlegging

To av papirmaskinene på Norske Skogs Skogn kan bli lagt ned i løpet av tre år.
To av papirmaskinene på Norske Skogs Skogn kan bli lagt ned i løpet av tre år. Bilde: ESPEN LEIRSET
Per Erlien DalløkkenPer Erlien DalløkkenPer Erlien Dalløkken
5. des. 2007 - 07:32

Det resonnementet følger av at Norske Skog-ledelsen mandag besluttet å regnskapsføre inntekter av salg av billig kraft som blir til overs ved nedleggelse av fem papirmaskiner innen 2011.

Stor sannsynlighet

– Det må være en klar sannsynlighetsovervekt for at kraftinntektene blir reelle. Denne sannsynligheten må ligge på rundt 80 prosent, sier professor Atle Johnsen ved Norges Handelshøyskole til Aftenposten.

Norske Skog har en kontrakt med Statkraft som sikrer dem rimelig kraft også fra 2011 til 2020. Denne kraftkontrakten har selskapet verdsatt til 3,7 milliarder kroner etter skatt, og utgjør en vesentlig del av nedskrivningen som nå blir gjennomført.

Presset

Johnsen sier til avisa at Norske Skog har følt seg tvunget til å balansere nedskrivningene på 4,5 milliarder kroner på anlegg og goodwill.

– De har vært presset til å finne merverdier, og så har de kommet opp med disse inntektene på overskuddskraft, sier professoren.

Norske Skog-aksjene har fortsatt å falle i verdi denne uka. Sluttkursen på 34,45 tirsdag gir selskapet en verdi på 6,5 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.