INDUSTRI

Nekter straffeskyld for Full City-grunnstøting

RETTSSAK NÅ: Full City gikk på grunn utenfor Langesund 31. juli i fjor. Kapteinen og styrmannen hevder det ikke var deres ansvar at det gikk galt.
RETTSSAK NÅ: Full City gikk på grunn utenfor Langesund 31. juli i fjor. Kapteinen og styrmannen hevder det ikke var deres ansvar at det gikk galt. Bilde: Kystverket
12. apr. 2010 - 10:05

Både kapteinen og styrmannen fra bulkskipet Full City sa seg ikke skyldig da saken mot dem startet i Nedre Telemark tingrett mandag.

Les også: Full City snart seilingsklar

Hevder uskyld

De to er tiltalt for brudd på forurensningsloven og skipssikkerhetsloven etter at skipet drev på grunn utenfor Langesund 31. juli i fjor. 300 av totalt 1.100 tonn tungolje lekket ut av skipet.

Kapteinen (55) og styrmannen (26) viste ikke tilstrekkelig aktsomhet i forbindelse med ulykken, mener påtalemyndigheten. De to nekter straffskyld fordi de mener at det som skjedde var et ulykkestilfelle.

Full City-saken startet i Nedre Telemark tingrett mandag. Her en kopi av loggboka som vil bli ført som bevis.
I GANG: Full City-saken startet i Nedre Telemark tingrett mandag. Her en kopi av loggboka som vil bli ført som bevis. FOTO: Scanpix Erlend Aas/Scanpix

– Et sammentreff

– De mener det ikke var noe straffbart som skjedde. Det var et sammentreff av uheldige omstendigheter som handler om værvarsler, medvirkning fra Veitrafikksentralen i Brevik, tekniske problemer med at ankere røk og bunnforhold på stedet, sier kapteinens forsvarer, advokat Brynjar Østgård til NTB.

Kapteinen og styrmannen satt fire måneder i varetekt etter ulykken. Etter at de ble satt fri i desember, reiste de til hjemlandet Kina. Begge møtte i retten i Skien mandag. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.