INDUSTRI

Nedtur for Bergen Group

Tore Stensvold
25. mai 2011 - 07:36
Vis mer

BERGEN: Med pomp og prakt ble konstruksjonsskipet Fugro Symphony overlevert i begynnelsen av mai. Så ble det tomt ved kaia til Bergen Group BMV i Laksevåg.

Først mot vinteren kommer et nytt skrog seilende for å utrustes.

– Det er ikke til å unngå at noen verftsarbeidere permitteres, men alle ingeniørressursene har fullt opp av arbeid, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Risnes i Bergen Group.

Stille periode

Bergen Group har kapret nye kontrakter på offshorefartøy. Men det tar tid før skrogene er bygget i Polen og kommer til verftet BMV i Hordaland. Ved Bergen Group Fosen i Trøndelag blir det etter hvert full fart i arbeidet med utrustning av to passasjer- og bilferjer for Fjordline, med levering til våren 2012 og høsten samme år.

Men siden september i fjor har det vært lite skip å se ved kai. I august kommer det første Fjordline skroget.

– Vi lever i en bransje der vi er vant til bølgedaler, men det ble en bråstopp i kontraheringer i fjor. Vi er inne i en vakuumperiode. Vi klarer ikke å utnytte verftskapasiteten optimalt, sier Risnes. Heldigvis for mange av de ansatte har konsernet flere divisjoner som står i beit for arbeidskraft.

TUNGT: Verken Bergen Group BMV eller Fosen har noen skip inne til utrustning nå. Skorgene er imidlertid under bygging i utlandet. Til høsten blir det nye aktivitet. Ingeniører og innkjøpere har hendene fulle.
TUNGT: Verken Bergen Group BMV eller Fosen har noen skip inne til utrustning nå. Skorgene er imidlertid under bygging i utlandet. Til høsten blir det nye aktivitet. Ingeniører og innkjøpere har hendene fulle.

Hever kompetansen

– Vi overfører en del folk internt midlertidig til offshoresegmentet samt leier ut til eksterne. For engineering og innkjøp har det vært nok å gjøre hele tiden, sier Risnes.

Bergen Group er opptatt av å bevare skipsbyggerkompetansen og heller bygge opp enda mer kunnskap i lavkonjunkturperioder.

– Vi er overbeviste om at vi må bygge enda mer komplekse skip framover. Det krever mer av oss og vi må derfor heve kompetansen ytterligere, sier Risnes.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.