KRAFT

Naturgassterminal til Sarpsborg

KAN FÅ LNG-TILGANG: Kronos Titan er blant bedriftene som hilser en LNG-terminal i Sarpsborg svært velkommmen.
KAN FÅ LNG-TILGANG: Kronos Titan er blant bedriftene som hilser en LNG-terminal i Sarpsborg svært velkommmen. Bilde: Kronos Titan
Jannicke Nilsen
14. des. 2007 - 15:43

I 2008 starter byggingen av terminalen som skal forsyne Østlandet med naturgass. I 2009 skal den stå ferdig.

Sarpsborg blir stedet hvor Gasnors LNG-tankskip vil levere flytende naturgass. Fra terminalen vil videre transporten vil skje i rørnett eller med bil til kundene.

Fra olje til gass

– Dette er et viktig ledd i satsingen vår på Østlandet og nok en milepæl for distribusjon av naturgass i Norge, sier administrerende direktør Erik Brinchmann i en pressemelding.

I første omgang vil det bli investert i underkant av 100 millioner kroner i anlegget i Sarpsborg, opplyser Markedssjef Leiv Arne Marhaug i Gasnor til NTB.

Naturgass fra terminalen vil kunne forsyne industrien på Østlandet og deler av Sverige. Tilgangen på naturgass vil muliggjøre en større konvertering av dagens oljeforbruk i regionen, noe som vil gi betydelige miljøgevinster, mener Gasnor.

Etterlyst lenge

Kronos Titan i Fredrikstad er blant bedriftene som lenge har etterlyst LNG som energikilde i Østfold. De må i dag betale dyrt for sin omfattende bruk av mineralolje i pigmentproduksjonen. Bruk av mineralolje og fyringsolje er nå høyt avgiftsbelagt av myndighetene på grunn av miljøhensyn.

- Tilgang til naturgass er en forutsetning for oss med tanke på å fortsette industriell utvikling i Øsfold. Derfor kan etableringen bli veldig kjærkommen for oss. Vi ser positivt på all etablering av naturgass i distriktet, såfremt vi får konkurransedyktige priser i forhold til det europeiske markedet, sier administrerende direktør Per Thoen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.