NATURVITENSKAP

Nanotrøkk i USA

Seniorrådgiver Aase Hundere (t.v.) i Forskningsrådets NANOMAT-program, og teknologiutsending Stein Ivar Hansen i Innovasjon Norge etablerte en stand på NSTI Nanotech 2006 i Boston som en møteplass mellom norsk og internasjonal nanoteknologisk ekspertise.
Seniorrådgiver Aase Hundere (t.v.) i Forskningsrådets NANOMAT-program, og teknologiutsending Stein Ivar Hansen i Innovasjon Norge etablerte en stand på NSTI Nanotech 2006 i Boston som en møteplass mellom norsk og internasjonal nanoteknologisk ekspertise. Bilde: Atle Abelsen
Atle Abelsen
26. mai 2006 - 08:00

Dette skriver Forskningsrådets program NANOMAT på sine hjemmesider etter en studietur til verdens største konferanse om nanoteknologi og universitetene Harvard og MIT i Boston, USA i midten av mai.

– Dr. Dag Anders Moldestad hos Autosock AS bet seg merke i at utstillerne på konferansen stort sett bestod av leverandører av utstyr til nanoteknologiske foretak.

– Med unntak av noen produsenter av nanokarbonrør, var det lite nanoteknologiske produkter på utstillingen. Det kan speile det faktum at utviklingen av analyseredskapene kommer først, deretter produksjonsutstyret, og til sist produktene, sier han.

Trøkk i markedet

FoU-koordinator Merete Hallenstvet hos Hydro Aluminium Rolled Products syntes det var spesielt interessant å få innblikk i hvordan venturekapitalistene vurderer dette markedet, og hvilken betydning patenteringsarbeidet har for både dem og utviklerne.

– Det gjorde også inntrykk å se hvilket trøkk det er i gründermiljøene for å kommersialisere de gode ideene, sier hun.

Utviklet kontakter

Senior teknologiutsending Stein Ivar Hansen i Innovasjon Norge (IN) forteller at en rekke kontakter ble opprettet mellom norske og amerikanske miljøer på standen som Forskningsrådet og IN hadde i utstillingshallen på konferansen.

– Stranden synliggjorde hva vi gjør i Norge, og fungerte som en arena for diskusjoner mellom fagfolk. Dette har vært svært vellykket, bedyrer Hansen.

Seniorrådgiver Aase Hundere i Forskningsrådets program NANOMAT er enig:

– Standen og aktivitetene rundt den er et ledd i å utvikle samarbeidet på disse områdene mellom Norge og USA. Dette er en god blanding av industri og akademia, både her på konferansen, og internt i vår gruppe, sier Hundere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.