INDUSTRI

Nær halvering for KA

Olav Volldal i Kongsberg Automotive må presentere et regnskap med inntekter som er nær halvert i første halvår.
Olav Volldal i Kongsberg Automotive må presentere et regnskap med inntekter som er nær halvert i første halvår. Bilde: Berit Roald
Trond Gram
16. juli 2009 - 15:27

– I første halvår av 2009 har selskapet fokusert på tre hovedområder; redusere kostnader, forbedre likviditeten og vinne nye ordre, heter det i en børsmelding fra Norges største bildelsprodusent.

Nedgang

En markedsnedgang på opptil 50 prosent sammenlignet med samme periode i 2008 gjorde sitt til at selskapets inntekter falt fra 518 millioner euro i fjor til 289,3 millioner euro i år.

Driftsresultatet endte på minus 8,9 millioner euro, mot et overskudd på 47,2 millioner euro i første halvår i fjor.

Oppsigelser

Selskapet har sagt opp 875 ansatte så langt i år, i tillegg er ansatte permittert, arbeidsuker er kortet ned, fabrikker er midlertidig stengt, produksjon flyttet til lavkostnadsregioner og lønninger redusert.

Som Teknisk Ukeblad skrev tidligere denne uken har KA landet en rekke nye ordre den siste tiden, som selskapet tror vil bidra til å øke inntektene i de kommende kvartalene.

Les saken:

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.