INDUSTRI

Murmansk-molo skadet

Moloen på utsiden av spuntveggen klarte ikke å stå i mot stormen som rammet Finnmark natt til 2. november. Dermed ble også spuntveggen bak delvis ødelagt.
Moloen på utsiden av spuntveggen klarte ikke å stå i mot stormen som rammet Finnmark natt til 2. november. Dermed ble også spuntveggen bak delvis ødelagt. Bilde: Kystverket
Stein Jarle Olsen
3. nov. 2010 - 14:01
Vis mer

Spuntveggen og moloen som bygges rundt vraket av Murmansk ble skadet i stormen som herjet i Finnmark natt til 2. november.

Kystverket og AF Decom klarte først i dag å komme seg ut for å få sett på skadene.

Mer om prosjektet: Kjemper mot værguder og russisk stål

Må spuntes på nytt

Før helgen ble AF Decom akkurat ferdig med spuntingen inn mot fjell, men rakk ikke å fylle opp med støttemasser i bakkant før de måtte evakuere og sikre utstyr og mannskap før det varslede uværet.

– Vi hadde ikke trodd at moloen skulle bli skadet i stormen. Om lag 40 meter av spuntveggen har bikket over ende og må trekkes og spuntes på nytt, opplyser prosjektleder Stig Lien til Teknisk Ukeblad.

Les også: Forsinket Murmansk-opprydding

Krysseren Murmansk utenfor Sørøya i Finnmark skal demonteres i en tørrdokk. AF Decom har kontrakt på jobben og etablerer tørrdokk og demonterer skiept for gjenvinning 2009-2012.
Krysseren Murmansk utenfor Sørøya i Finnmark skal demonteres i en tørrdokk. AF Decom har kontrakt på jobben og etablerer tørrdokk og demonterer skiept for gjenvinning 2009-2012. Tore Stensvold

Endrer ikke rivestart

– Men først må vi få etablert moloen opp mot fjellet. Det må gjøres på en forsterket måte denne gang, sier Lien.

Likevel regner AF Decom og Kystverket med at demonteringen av Murmansk vil påbegynnes til våren.

– Vi klarer å få dokken tørr og kan starte riving til mars 2011. Det er mer tvilsomt om vi klarer noe prøvetapping i desember som vi hadde forhåpninger om, sier Lien.

AF Decom: Lover miljøsikker vrakfjerning

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.