INDUSTRI

Misfornøyd i Orkla

Konsernsjef Dag J. Opedal i Orkla
Konsernsjef Dag J. Opedal i Orkla Bilde: Lien, Kyrre
12. aug. 2009 - 08:18

Orklas driftsresultat endte i andre kvartal på 334 millioner kroner, mot 1.187 millioner kroner for samme periode i fjor.

Resultat før skatt i ble 282 millioner kroner, sammenlignet med 2,5 milliarder kroner i 2008.

Vurderer å kutte mer

– Selv om markedsforholdene fortsatt er krevende for flere av Orklas forretningsområder er vi ikke tilfreds med konsernets samlede resultat, sier konsernsjef Dag J. Opedal i en pressemelding.

Han sier at selskapet lykkes bra med de omfattende sparetiltakene de har iverksatt. Samtidig påpeker Orkla-sjefen at det fortsatt kan behøves flere runder med kostnadskutt.

– Orkla har en robust finansiell situasjon, og er godt posisjonert gjennom en framtidsrettet portefølje av selskaper, understreker Opedal.

Les om resultatene for første kvartal og fjerde kvartal 2008:

Taper på aluminium og silisium

Milliardtap for Orkla

Brann forsinker

Orkla Brands og datterselskapet Jotun gjør det godt, mens Orkla Materials og Orkla Aluminium Solution rammes av svake konjunkturer.

Orkla Aluminium Solutions' (Sapa) volum er redusert med 35 prosent. Noe som gjør innhogg i konsernets samlede driftsinntekter som i kvartalet er redusert fra 16,9 milliarder kroner i fjor til 13,7 milliarder kroner nå.

Det er tøffe tider for de silisiumrelaterte virksomhetene i Elkem. Negativt resultatbidrag i oppstartfasen av Elkem Solar bidro i tillegg til at Elkem fikk et svakt resultat i 1. halvår, heter det i meldingen.

Og som om ikke det var nok: Brannen på Elkem Solars anlegg i Kristiansand 20. juli i år vil forsinke oppkjøringsplanen med to-tre måneder, varsler Orkla nå.

Eksplosjonsfare på Elkem Solar

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.