INDUSTRI

Milliardtap for Norske Skog

SKREKKRESULTAT:Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Norske Skog varsler ytterligere kutt i produksjonen.
SKREKKRESULTAT:Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Norske Skog varsler ytterligere kutt i produksjonen. Bilde: Bendiksby, Terje
Leif Hamnes
7. mai 2009 - 08:02

Papirprodusenten Norske Skog kan i dag bokføre et negativt nettoresultat på 1,1 milliarder kroner i årets første kvartal, mot minus 0,9 milliarder i samme periode i fjor.

Samtidig pådro selskapet seg en nedgang i samlet produksjon på 15 prosent fra siste kvartal i fjor.

– Norske Skog har i mange år gjennomført tiltak for å redusere kostnader og kapasitet i takt med den strukturelle reduksjonen i verdens avispapirforbruk. Ved inngangen til 2009 er den negative etterspørselstrenden forsterket av den globale finanskrisen, uttaler konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

Aviskollaps

Mindre annonser i verdens aviser har gitt rundt 20 prosent reduksjon i den globale etterspørselen av avispapir hittil i 2009 sammenlignet med samme periode i 2008, opplyses det videre.

Dert har bidratt til at bare 76 prosent av selskapets produksjonskapasitet har vært i sving dette kvartalet.

Varsler stengninger

Det vil få konsekvenser for den siste snaue fjerdedelen, varsler konsernsjefen.

Kapasitetsutnyttelsen har faktisk pendlet helt ned til 62 prosent i perioder, og virksomheten i Asia var svakest.

– Høy utnyttelse av kapasiteten er fundamentalt for å holde kostnadene på et forsvarlig nivå. Vi vil derfor gjennomføre tiltak for å bedre kapasitetsutnyttelsen ved å stenge den minst lønnsomme kapasiteten. Både midlertidige og permanente tiltak er under vurdering, sier Rynning-Tønnesen.Les også: Kjempeminus for Norske Skog

Norske Skog truer med nye kutt

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.