OLJE OG GASS

Milliardtap for Aker og Røkke

TAPER: Både Kjell Inge Røkke og Leif Arne Langøy har utfordringer i Aker ASA. Verdien av selskapet faller og underskuddet vokser med rekordfart. Langøy går nå ut av selskapet.
TAPER: Både Kjell Inge Røkke og Leif Arne Langøy har utfordringer i Aker ASA. Verdien av selskapet faller og underskuddet vokser med rekordfart. Langøy går nå ut av selskapet. Bilde: CAMILLA AADLAND

Aker ASA

Tall i millioner kroner Q3 2008 Q3 2007Netto driftsinntekter 1.359 952Driftsresultat -463 -99Resultat før skatt -1.073 200TIPS EN VENN OM DENNE ARTIKKELEN

Legg ved en kommentarABONNER PÅ VÅRT GRATIS NYHETSBREV

RELATERTE SAKER

DN energi

Røkke-baby taper fortsatt penger

forsiden

Aker-sjefen slutterRelaterte selskaper

AKER ASA

Bestill nyhetsvarsling

Følg aksjekursen (OSE)

Relaterte saker* Røkke-baby taper fortsatt penger

* Aker-sjefen slutterAKER ASA

Til tross for at omsetningen økte med 42 prosent endte driftsresultatet på minus 463 millioner kroner.

Driftsresultatet før skatt var på hele minus 1,073 milliarder kroner. En forverring med nær 1,3 milliarder sammenlignet med 2007.

Målene er faste

Røkke-kontrollerte Aker ASA er påvirket av uroen i verdens kreditt- og aksjemarkeder. Selskapet endrer allikevel ikke langsiktige, industrielle mål.

Selskapet skriver at det fortsatt har et solid finansielt fundament som gir aksjonærene trygge utsikter til utbytte og at selskapet kan videreutvikles industrielt.

– Aker skaper, utvikler og foredler bedrifter. I år preges vi av mange selskaper under oppstart og utvikling. Konsernets resultat etter skatt i årets ni første måneder er derfor negativt med nær 700 millioner kroner, hvorav nesten 600 millioner kroner skriver seg fra regnskapstekniske forhold uten kontanteffekt i Aker Drilling. Kortsiktige svingninger i resultatene er naturlig for Aker som arbeider med langsiktig industriutvikling. Vi satser videre i tøffe tider, sier Leif-Arne Langøy, konsernsjef og styreformann i Aker.

Les også:

Aksjekursen redusert

Markedsverdien av Akers børsnoterte selskaper har falt betydelig de siste månedene, i takt med markedene generelt. Ved utgangen av september var verdijustert egenkapital (VEK) 25,6 mrd. kroner, tilsvarende 354 kroner pr. Aker-aksje. Tilsvarende VEK ved inngangen av året var 33,3 mrd. kroner.

– Det er et rufsete bilde i verden der ute. Det bærer også vår arbeidsdag preg av. Akers finansielle stilling er likevel sterk. Tilgjengelig likviditet i form av kortsiktige rentebærende fordringer, kontanter og kontantekvivalenter var 6,8 mrd. kroner ved utgangen av september, sier Langøy.Teknisk justering

Underskuddet kommer av en teknisk regnskapsmessig justering og betyr lite for Akers finansielle situasjon. Aker ASA kjøper opp eierandeler i Aker Floating Production og Aker Exploration, men ligger litt på vent for de øvrige selskapene.

Brutto ekstern gjeld er på 900 millioner, mens likvidene er på 9,3 milliarder.

Oppsigelser kommerAker planlegger med lavere omsetning, og vil derfor gjennomføre kostnadsreduksjoner i de enkelte selskapene.

– I gode tider har vi en tendens til å legge på seg med unødvendige kostnader. Dette vil vi gjennomgå og foreta nødvendige justeringer, sier Langøy.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.