INDUSTRI

Mer miljøvennlige solceller

VARIANTER: Silisiumkarbid i ulike varianter. Ved fabrikken på Eydehavn skal det produseres silisiumkarbid for saging av solcelleskiver.
VARIANTER: Silisiumkarbid i ulike varianter. Ved fabrikken på Eydehavn skal det produseres silisiumkarbid for saging av solcelleskiver. Bilde: Saint-Gobain
Finn Halvorsen
18. juni 2007 - 09:50

Saint-Gobain Ceramic Materials AS

Aust-Agders største prosessindustribedrift

265 ansatte i Arendal og Lillesand

Historie tilbake til 1912 da Sam Eyde grunnla Arendal Smelteverk i Eydehavn

Administrerende direktør Lars Petter Maltby tror satsningen markerer noe for hele prosessindustrimiljøet på Sørlandet, som er både voksende og innovativt.

- Landsdelen står overfor en kjempesatsing på miljøindustri. Det investeres og satses stort både ved blant annet Elkem Solar og Xtrata Nickel i Kristiansand. Etter den massive utflaggingen av industriarbeidsplasser som startet i 2001, har nå internasjonale industriselskaper vist at det er mulig å få til en sterk vekst i produksjon av høyverdige teknologi- og miljøprodukter i Norge, sier Maltby.Voksende marked

Solenergi er et forretningsområde som vokser enormt. Silisiumkarbid er, i tillegg til superrent silisium, en av de viktigste komponentene ved i solcelleproduksjon. Målrettede miljøtiltak i de store industrilandene gjør at etterspørselen øker.

Det er ved Saint-Gobains produksjonsanlegg i Eydehavn i Arendal at det i første omgang skal investeres. Den gamle ovnsproduksjonen er lagt ned, og nå skal gammelt produksjonsutstyr erstattes med nytt.

Investeringene er ventet å gi en årlig omsetningsvekst fra 2008 på minimum 10 % pr. år, med forventet ytterligere økning i årene fremover.Intern konkurranse

Saint-Gobain-konsernets fabrikker på Sørlandet må konkurrere om investeringsmidler med selskaper over hele verden, så Lars Petter Maltby er fornøyd med salgsjobben som er gjort innad i konsernet.

- Vi har fått det til fordi vi har et innovativt og kompetent miljø ved våre fabrikker i Arendal og Lillesand, sier Maltby.

Han ønsker også å investere 40 millioner kroner ved fabrikken i Lillesand i forbindelse med produkter for partikkelfiltre i dieselbiler. Hvorvidt dette innvilges, vil han først få svar på om en måneds tid.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.