INDUSTRI

Maritim logring i Athen

Tore Stensvold
9. juni 2010 - 13:24
Vis mer

Utstyrsleverandører er mest framtredende på årets Posidonia shippingmesse i den greske hovedstaden 7. – 11. juni.

Det Norske Veritas ved konserndirektør Tor Svensen taler varmt for LNG i skipsfart. EU innfører stadig strengere krav til utslipp fra skipsfarten, og IMO følger opp internasjonalt.

To fluer i en smekk

– Den beste og enkleste måten å møte nye krav til lavsvovelinnhold, NOx, partikler og CO2-utslipp, er å gå over til naturgass, som drivstoff, sier Svensen. Han poengterte at naturgass både er billigere og langt mer miljøvennlig enn marin diesel og tungolje.

– Ved å gå over til LNG i skip, sparer man både penger og miljø og kommer under framtidige strenge utslippskrav. I Norge går nå 20 skip på LNG. Vi har teknologi og erfaring, sier Svensen.

Regjeringen

Norge er ikke bare representert med rundt 80 representanter fra næringen, men også myndighetene er på plass.

Norge er fortsatt bak Hellas som sjøfartsnasjon i Europa. Shippingmessen Posidonia regnes derfor som den viktigste møteplassen for maritim næring i Europa, og arrangeres annethvert år, motsatt år av Norshipping. Posidonia arrangeres i år for 22. gang og foregår i Hellenikon Exhibition Centre (HEC).

Det er 1850 utstillere fra 87 land under messa. Arrangøren regner med over 17.000 besøkende i løpet av uka.

Gass og ost

Statssekretær Rikke Lind fra Nærings- og handelsdepartementet representere regjeringen og har hatt bilaterale politiske samtaler med den greske økonomi -og skipsfartsminister Louka Katseli.

Lind la vekt på at Norge og Hellas bør samarbeide om mer miljøvennlig skipsfart, blant annet med økt bruk av LNG i skip. Katseli var opptatt av å selge mer fetaost til Norge, ifølge departementet.

Markerer

Hun er fornøyd med at de norske bedriftene er til stede.

– Antall og bredde fra norske maritime bedrifter er imponerende. Det viser at det norske maritime miljø satser også i en krevende markedssituasjon for internasjonal verfts- og skipsfartsnæring, sier statssekretær Rikke Lind.

Norske myndigheter stiller med egen stand der Sjøfartsdirektoratet og Skipsregistrene er representert.

-Felles deltakelse fra Nærings- og handelsdepartementet, Sjøfartsdirektoratet og Skipsregistrene er ledd i vår internasjonale satsing for å fremme Norge som maritim vertsland, opplyser Rikke Lind.

Lokker

Sjøfartsdirektør Olav Akselsen og assisterende direktør Anita Malmedal i Skipsregistrene flagger norske interesser.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

-Direkte kontakt med rederier og det maritime miljø er viktig for å styrke vår posisjon som et serviceorientert kvalitetsregister for internasjonal skipsfart, understreker assisterende direktør Anita Malmedal i Skipsregistrene ifølge en pressemelding fra NHD. .

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.