INDUSTRI

Lover lojalitet til Ap og SV

PLETTFRI? - Min rødgrønne vandel er mer plettfri enn mange andres, sier Ola Borten Moe.
PLETTFRI? - Min rødgrønne vandel er mer plettfri enn mange andres, sier Ola Borten Moe. Bilde: Maiken Ree
16. mars 2011 - 07:34

Ola Borten Moe har aldri vært regnet blant det rødgrønne prosjektets mest entusiastiske forkjempere og regnes for å tilhøre Senterpartiets høyrefløy. Det blinket derfor i mange rødgrønne varsellamper da Moe ble innstilt til ny nestleder i partiet. I et intervju med Klassekampen slår Sp-kronprinsen tilbake mot kritikerne.

– Jeg har gått til valg på et rødgrønt program siden 2003, og det har jeg tenkt å fortsette med. Min rødgrønne vandel er mer plettfri enn mange andres, sier han.

Les også: – Han får mye å ta tak i

– Får lite igjen

Borten Moe ser seg selv som en pioner for det rødgrønne prosjektet i Senterpartiet.

– Jeg føler jeg får lite igjen for alle aksjene jeg har investert i det rødgrønne prosjektet, sier han og viser til at han som frontfigur for Senterpartiet i Trondheim førte partiet inn i en rødgrønn allianse allerede i 2003.

– Som rødgrønt utstillingsvindu var Trondheim avgjørende for at den rødgrønne regjeringen ble til. Og jeg var med fra starten. Det er ikke mange i Senterpartiet som har arbeidet rødgrønt så lenge som meg, sier han.

Les også: Borten Moe lover billigere strøm i Midt-Norge

Vil gjenreise sentrum

Til tross for at han har tredd inn i regjeringen, vil Borten Moe fortsette sitt arbeid for å gjenreise sentrum i norsk politikk.

– På sikt taper Senterpartiet på en todeling av norsk politikk. Et tredje tyngdepunkt i sentrum er nødvendig for at Sp skal få muligheter til å vokse, sier han.

Norges nye olje- og energiminister: Lofot-olje, gasskraft og monstermaster

TU mener: Få fart på energi-politikken, Ola!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.