INDUSTRI

LO og Norsk Industri fornøyd

LO-leder Roar Flåthen er fornøyd med revidert budsjett. Det er også Stein Lier-Hansen i Norsk Industri.
LO-leder Roar Flåthen er fornøyd med revidert budsjett. Det er også Stein Lier-Hansen i Norsk Industri. Bilde: CAMILLA AADLAND
Camilla Aadland
11. mai 2010 - 13:59

Både arbeidsgiversiden og arbeidstagersiden ser ut til å være fornøyd med regjeringens reviderte budsjett.

– Norsk Industri støtter regjeringens hovedprioriteringer i revidert budsjett; Det viktigste nå er faktisk å holde orden i økonomien, redusere oljepengebruken og hindre et særnorsk, høyt rentenivå, sier Stein Lier-Hansen, adm. dir. i Norsk Industri i en pressemelding.



Begge fornøyd

Han er fornøyd med at regjeringen begrunner prioriteringene i revidert nasjonalbudsjett med hensynet til konkurranseutsatt industri.

Fornøyd er også LO-leder Roar Flåthen.

– Vi er tilfredse med at regjeringen fortsatt legger sterk vekt på sysselsetting og situasjonen for konkurranseutsatt industri, sier Flåthen i en pressemelding.



Men bekymret

Både Lier-Hansen og Flåthen er bekymret for utviklingen i Euro-landene.

– Situasjonen i Europa er dramatisk, og viser betydningen av en sterk økonomi og en langsiktig økonomisk politikk som prioriterer hensynet til sysselsettingen. Den høye ledigheten gir stagnasjon i lønnsutviklingen ute og en styrking av den norske krone som igjen svekker norske bedrifters konkurranseevne, sier Flåthen.



Vil ikke ha særnorske regler

Industrien frykter at særnorske renteøkninger utover i år vil føre til enda sterkere kronekurs.

– Vi håper, men er ikke sikker på, at regjeringens bidrag fører til at Norges Bank nå kan sitte i ro ut året, sier Lier-Hansen.



Fornuftige lønnsoppgjør

Han har merket seg at anslaget for lønnsvekst nå er redusert til 3,25 prosent.

– Her bidro oppgjøret i frontfaget betydelig, og vi forutsetter at de påfølgende lønnsoppgjør ender slik at også de bidrar med sitt i det viktige arbeidet for å styrke Norges konkurranseutsatte industris inntjeningsevne.

LO krever også at regjeringen passer på at pengepolitikken ikke motvirker det som oppnås gjennom fornuftige lønnsoppgjør og en langsiktig budsjettpolitikk.

Norges Bank må ikke tillates å ødelegge for industrien, slik en gjorde i 2002-2003, understreker Flåthen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.