INDUSTRI

Leverer design til Italia

UT 755 XL med dekksareal på 750 m2 bygges ved det italienske verftet  Rosetti Marino SpA i Ravenna for  Gulf Offshore North Sea Ltd, en del av GulfMark Offshore Inc. Rolls-Royce leverer design og utstyr til to skip verdt til sammen ca. 90 millioner kroner.
UT 755 XL med dekksareal på 750 m2 bygges ved det italienske verftet Rosetti Marino SpA i Ravenna for Gulf Offshore North Sea Ltd, en del av GulfMark Offshore Inc. Rolls-Royce leverer design og utstyr til to skip verdt til sammen ca. 90 millioner kroner. Bilde: Rolls-Royce
Tore Stensvold
8. des. 2011 - 12:10

Rolls-Royce skal levere UT 755 XL skipsdesign og utstyr til to forsyningsskip.

Skipene får et dekksareal på 750 m² og bygges for britiske Gulf Offshore North Sea Ltd, som er en del av GulfMark Offshore Inc.

Mye utstyr

Utstyrsleveransen fra Rolls-Royce inkluderer framdriftssystem og thrustere, dekksmaskineri, bulkhåndteringssystem og automasjonssystem.

Hvert av fartøyene skal ha en dødvekt på 3000 tonn og får dynamisk posisjonering (DP2) samt utstyr for brannslokking.

Rosetti Marino skal levere skipene i henholdsvis 2013 0g 2014. Rederiet har opsjon på ytterligere ett skip.

Totalt 10

Kontrakten er verdt ca. 90 millioner kroner for Rolls-Royce. Ifølge selskapet er Rosettis portefølje nå oppe i 10 skip med Rolls-Royce design, og det i løpet av kort tid.

– Rosetti seiler opp som et av de viktigste verftene for bygg av denne typen tonnasje. Det er hyggelig å kunne være med på å gjøre dem konkurransedyktige i et land der denne industrien opplever nedgangstider, sier Hans Robert Almestad, regionsalgssjef i Rolls-Royce.

Skipene skal brukes til oppdrag i Nordsjøen sammen med resten av flåten av UT 755 som Gulf Offshore North Sea Ltd. opererer.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.