INDUSTRI

Letter arbeidet for konstruktøren

SIMULERER: FlowXpress gjør det mulig å simulere væske- eller luftflyt i konstruksjonen
SIMULERER: FlowXpress gjør det mulig å simulere væske- eller luftflyt i konstruksjonen
Knut StrømKnut StrømKnut Strøm
2. mars 2007 - 11:48

New Orleans: Swift-teknologien som først ble introdusert i dagens versjon, er blitt utviklet til å bli enda bedre.

Swift står for Solidworks Intelligent feature Technology. Kort sagt er det en slags ekspertfunksjon som hjelper til med å forstå hva konstruktøren ønsker å gjøre og automatiserer funksjoner.

Grunnen til å innføre teknologien er at konstruktører ikke skal behøve å være super DAK-eksperter, men heller skal hjelpe til med å gjøre konstruktøren mer effektiv og lage et godt produkt.

– Konstruktørene kan nå heller bruke mer tid på å konstruere. I dagens tøffe konkurransesituasjon er det viktigere enn noensinne å kappe ned på tiden på konstruksjonsarbeidet og dermed få produktet raskere ut på markedet, sa John McEleney, toppsjef i SolidWorks, i sitt innledningsforedrag.Spill-grafikk

En ny finesse er at det ikke er nødvendig å åpne en stor sammenstilt modell for å arbeide. Å laste inn en stor modell tar tid og legger stort beslag på minnet. En spesiell funksjon gjør det mulig å forhåndstitte på selve modellen og bare velge ut de delene som skal det skal arbeides på eller som har betydning for delen.

Grafikken er også forbedret. Det er den sterke utviklingen av grafikkort innen spill som også DAK-programmet tar nytte av. Dermed er det mulig å arbeide på en svært fotorealistisk modell hvor du velger hvordan overflaten skal være og hvor du setter lyskilden.

Stadig flere funksjoner er lagt til å forenkle arbeidet. Ønsker konstruktøren å forandre på en hulkil, er det bare å ta tak i den og lage den større eller mindre. Andre ekspertfunksjoner hjelper til med å lage produktet slik at det kan produsere. Det gjelder for eksempel avrundinger innvendig i en del som skal maskineres.Linjal

Også forandringer på dimensjoner er forenklet. Det er bare å ta tak i delen som skal forandres. Samtidig dukker det opp en gradert linjal som hjelper til med å gi riktig dimensjon. Også en annen funksjon hjelper til med at hull på forskjellige deler skal passe sammen.

SolidWorks Labs som ble lansert på konferansen er en forhåndstitt på hva som skjer på utviklingsavdelingen til SolidWorks. På nettstedet: labs.solidworks.com, er verktøy som gjør det mulig å dele SolidWorks- eller DWG-filer med andre uten å laste ned programvare. Her er også blant annet analyseverktøy for å kjøre analyser med CosmosXpress.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.