INDUSTRI

Legger ned fabrikk

NAV. Arbeid. Arbeidsledighet. Jobb. Sykefravær. Fravær. Karriere. Jobbsøking.
NAV. Arbeid. Arbeidsledighet. Jobb. Sykefravær. Fravær. Karriere. Jobbsøking. Bilde: Dag Yngve Dahle
Trond Gram
5. jan. 2010 - 16:43

125 ansatte risikerer å miste jobben når kabelprodusenten Draka nå ønsker å legge ned produksjonen til Draka Comteq Norway AS på Årnes.

Dette er en del av tidligere annonserte planer for kostnadsreduksjoner i Draka Communication Group.

Svikt i markedet

På Årnes produserer Draka Comteq nettverkskabler for datanettverk, men en svikt i markedet sammen med en sterk krone og norsk kostnadsnivå gjør at Draka ikke ser muligheter for en fortsatt konkurransedyktig produksjon på Årnes.

Derfor har konsernledelsen i Draka Holding besluttet å innlede diskusjoner med de ansattes organisasjoner om å stenge fabrikken.

Ifølge en melding vil produksjonen på Årnes bli ivaretatt av Drakas øvrige fabrikker i Europa som produserer samme type produkter.

Investerte i Drammen

Dette skjer samtidig med at det nederlandskeide konsernet nylig investerte 150 millioner kroner i nytt produksjonslokale til Draka Norsk Kabel i Drammen, som blant annet produsere undervannskabler til offshore vindkraft.

Investeringen ble besluttet for to år siden, da alle piler pekte oppover. De ansatte går usikre tider i møte, men ifølge Drammens Tidende ble 18 permitteringer trukket tilbake rett før jul, da selskapet landet en ordre på ti millioner kroner fra Singapore.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.