INDUSTRI

Kvitter seg med Korea

Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Norske Skog.
Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Norske Skog. Bilde: Scanpix
23. juni 2008 - 08:07

4,3 milliarder kroner er prisen for de to avispapirfabrikkene Jeonju og Cheongwon.

Norske Skog har inngått en avtale om å selge det heleide datterselskapet Norske Skog Korea Co. Ltd. til Morgan Stanley Private Equity Asia og Shinhan Private Equity.

En slik vending har vært ventet:

En fjerdedel av gjelda

– Salget av virksomheten i Korea medfører en reduksjon av Norske Skogs netto gjeld med cirka 25 prosent. Dette gir oss større finansiell handlefrihet, og et bedre grunnlag for det videre arbeidet med å restrukturere selskapet, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i en pressemelding.

Det vil si at Norske Skog, som ved utgangen av mars skyldte 15,7 milliarder kroner, etter salget har ei gjeld på 11,9 milliarder kroner.

Norske Skog avholder en telefonkonferanse senere i dag der Rynning-Tønnesen og konserndirektør Rune Gjessing skal gjennomgå transaksjonen.

Fortsatt stor i Asia

Norske Skog kjøpte fabrikken i Cheongwon i 1998 og etablerte året etter selskapet PanAsia sammen med to andre papirprodusenter. Dette selskapet inkluderte også fabrikken Jeonju. Fra november 2005 har virksomheten i Korea vært heleid av Norske Skog.

Ifølge Norske Skog skal kun driften ved Cheongwon vil bli opprettholdt. Det er til sammen 800 ansatte ved fabrikkene og i administrasjonen i Seoul.

Produksjonskapasiteten er 825 000 tonn ved Jeonju og 190 000 tonn ved Cheongwon.

– Transaksjonen har liten operasjonell effekt for resten av Norske Skog. Norske Skog vil fortsatt være en betydelig produsent av avispapir i Asia med fabrikker i Kina, Thailand og 34 prosents eierandel i Malaysian Newsprint Industries, heter det i pressemeldingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.