EU-kommisjonen vil nemlig bruke enorme 1.800 milliarder kroner for å få fart på økonomien i Unionen.
Tiltakspakken, som ble lagt fram i dag, tilsvarer rundt 1,5 prosent av samlet BNP for de 27 medlemslandene.
Pakken, som er rundt 600 milliarder større enn det som var ventet på forhånd, vil bli lagt fram for EUs toppmøte i desember, som uansett har det avgjørende ordet i saken.


Ny pakke i Norge
Her på berget har finansminister Kristin Halvorsen (SV) sendt et brev til finanskomiteens leder Reidar Sandal (Ap).
I brevet varsler hun en ny finanspolitisk tiltakspakke tidlig neste år. Torsdag er det finansdebatt i Stortinget der statsbudsjettet skal diskuteres.
Les også:
Finanspolitisk
Krisepakken skal i utgangspunktet være finanspolitisk.
«Budsjettiltakene skal understøtte pengepolitikken, for at også lavere rente kan fortsette å stimulere økonomien», heter det i en pressemelding.
Finansministeren understreker likevel at budsjettforslaget som nå behandles i Stortinget, inneholder mange forslag som øker aktiviteten innenfor den kriserammede bygg- og anleggsbransjen.
– Hensikten med den finanspolitiske pakken er å dempe utslagene i Norge av den internasjonale finanskrisen. Tiltakene vil rettes inn mot å bekjempe arbeidsløshet, uttaler Halvorsen.
Uklart omfang
Omfanget av krisepakken er ikke fastlagt, og regjeringen oppgir heller ikke spesifikt hvilke typer tiltak som pakken vil inneholde.
– Parallelt med budsjettbehandlingen har vi hatt beredskap for nye tiltak. Omfanget av pakken fastsettes ikke nå, sier Halvorsen.
Regjeringen vil imidlertid se på muligheter for å sette i verk "ekstraordinært vedlikeholdsarbeid", rettet mot å stimulere byggindustrien, ifølge pressemeldingen fra Finansdepartementet.