BYGG

Krisepakke 2.0 kommer

TRÅR TIL: Regjeringen ved finansminister Kristin Halvorsen (SV) varsler ny økonomisk krisepakke like etter nyttår.
TRÅR TIL: Regjeringen ved finansminister Kristin Halvorsen (SV) varsler ny økonomisk krisepakke like etter nyttår. Bilde: Stig Weston
26. nov. 2008 - 12:16

EU-kommisjonen vil nemlig bruke enorme 1.800 milliarder kroner for å få fart på økonomien i Unionen.

Tiltakspakken, som ble lagt fram i dag, tilsvarer rundt 1,5 prosent av samlet BNP for de 27 medlemslandene.

Pakken, som er rundt 600 milliarder større enn det som var ventet på forhånd, vil bli lagt fram for EUs toppmøte i desember, som uansett har det avgjørende ordet i saken.

Ny pakke i Norge

Her på berget har finansminister Kristin Halvorsen (SV) sendt et brev til finanskomiteens leder Reidar Sandal (Ap).

I brevet varsler hun en ny finanspolitisk tiltakspakke tidlig neste år. Torsdag er det finansdebatt i Stortinget der statsbudsjettet skal diskuteres.

Les også:

Finanspolitisk

Krisepakken skal i utgangspunktet være finanspolitisk.

«Budsjettiltakene skal understøtte pengepolitikken, for at også lavere rente kan fortsette å stimulere økonomien», heter det i en pressemelding.

Finansministeren understreker likevel at budsjettforslaget som nå behandles i Stortinget, inneholder mange forslag som øker aktiviteten innenfor den kriserammede bygg- og anleggsbransjen.

– Hensikten med den finanspolitiske pakken er å dempe utslagene i Norge av den internasjonale finanskrisen. Tiltakene vil rettes inn mot å bekjempe arbeidsløshet, uttaler Halvorsen.

Uklart omfang

Omfanget av krisepakken er ikke fastlagt, og regjeringen oppgir heller ikke spesifikt hvilke typer tiltak som pakken vil inneholde.

– Parallelt med budsjettbehandlingen har vi hatt beredskap for nye tiltak. Omfanget av pakken fastsettes ikke nå, sier Halvorsen.

Regjeringen vil imidlertid se på muligheter for å sette i verk "ekstraordinært vedlikeholdsarbeid", rettet mot å stimulere byggindustrien, ifølge pressemeldingen fra Finansdepartementet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.