INDUSTRI

Kontrakter for en kvart milliard

F.V. Svein Tveitdal, GRID Arendal, Adm.Dir. Dag Songedal Kitron, Fylkesordfører i Aust-Agder Laila Øygarden
F.V. Svein Tveitdal, GRID Arendal, Adm.Dir. Dag Songedal Kitron, Fylkesordfører i Aust-Agder Laila Øygarden Bilde: Kitron
Trond Gram
4. feb. 2010 - 14:09

I dag ble det kjent at Kitron er tildelt kontrakten på et nytt industrielt prosjekt til en verdi av 100 millioner kroner.

Det Arendals-baserte selskapet har inngått en avtale med Danaher Motion Stockholm AB, som produserer elektromekanisk utstyr, om utviklings- og industrialiseringstjenester samt produksjon over en femårsperiode.

Positivt marked

Administrerende direktør Dag Songedal forteller at komplekse industrielle produkter er et strategisk viktig satsingsområde for Kitron. Han tror at selskapets varslede etablering med fabrikk i Kina er en viktig årsak til at Kitron fikk kontrakten.

Men 100-millionerskontrakten er ikke den eneste Kitron har hanket inn den siste måneden. Siden starten av året har selskapet annonsert fem kontrakter til en total verdi av 268 millioner kroner. Blant annet nye ordrer innen medisinsk utstyr på om lag 120 millioner kroner og forsvarsordrer på nær 50 millioner kroner.

– I fjor hadde vi, som alle andre, et vanskelig år med en betydelig nedgang i omsetningen, særlig i første halvår. Vi har en følelse av at det er mer positivt på gang hos flere av våre kunder, sier Dag Sognedal, til tu.no.

Industri kommer etter

Selskapet omsetter for rundt en milliard i Norge, men likevel er 268 millioner kroner i nye kontrakter en betydelig sum på en måned.

I fjor var det særlig på forsvarssiden at det var god aktivitet. Blant annet undertegnet Kitron i mai ordrer knyttet til militære kommunikasjonssystemer med en totalverdi på 120 millioner kroner frem mot 2011.

– På forsvarssiden var det stabilt og så var det forholdsvis bra på medisinsk utstyr. I den siste tiden har vi også merket at industrisegmentet har kommet seg, sier Sognedal.

Etablert i Kina

Som Teknisk Ukeblad tidligere har skrevet, er Kitron i ferd med å etablere en produksjonsenhet i Kina. Det er kundene som ønsker at selskapet jobber i Asia for å betjene det asiatiske markedet.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

– Vi har en del globale kunder som ønsker at leverandørene skal ha et litt mer globalt fotavtrykk enn det Kitron har hatt, forteller Sognedal.

Dermed kan mer masseproduksjon flyttes fra Europa og over til Asia, men Kitron-sjefen bedyrer at prototyper og lavserieproduksjoner fortsatt kommer til å foregå i Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.