INDUSTRI

Kontraherer skip

NEW LOOK: STX Norway Offshore Design har utviklet den nye forsyningsskipstypen PSV 09 CD for STX Europe. Slik skal skipet til Deep Sea Supply Navegação Maritima Ltda. i Brazil se ut når det er fredig bygget i Brasil ved STX Brazil Offshore.
NEW LOOK: STX Norway Offshore Design har utviklet den nye forsyningsskipstypen PSV 09 CD for STX Europe. Slik skal skipet til Deep Sea Supply Navegação Maritima Ltda. i Brazil se ut når det er fredig bygget i Brasil ved STX Brazil Offshore. Bilde: STX Euorpe
Tore Stensvold
7. okt. 2009 - 12:24
Vis mer

Det brasilianske datterselskapet av Deep Sea Supply i Arendal kontraherer supplyskip med helt ny design fra STX Europe i Ålesund.Ny design

Skipet skal bygges av STX Europes verft i Brasil. Det 88 meter lange skipet er utviklet for å tilfredsstille de strengeste miljøkrav, og bruke lite drivstoff uansett værforhold.

STX Europe benevner skipet PSV 09. Skipet skal bygges etter STX Europes nye design.

To års utvikling

STX Europe og designselskapet i Ålesund har jobbet med utvikling av konsept og design for nye offshore spesialskip i to år, ifølge en pressemelding fra STX Europe.

I tillegg til PSV 09 CD, har STX Europe en bestilling av det nye konseptet for ankerhåndteringsfartøy, som skal leveres i 2011.

Patent skrog

– Vi presenterte den nye skipstypen i våres og fikk god mottakelse. Vi er glade for å få den første byggekontrakten på denne designen, sier Roy Reite, sjef for STX Europes Offshore og spesialskipsavdeling med hovedsete i Norge.

STX Europe har søkt patent på et nytt skrogdesign, som skal gi lavere motstand i vannet, selv i tøff sjø.

Selskapet hevder at de langsiktige forsknings- og utviklingsprogrammene har gitt STX Europe kunnskap om hvilken effekt ulike parametre har på skrogets effektivitet, og derved kunnskapen og muligheten til å utvikle mest mulig effektive skrog.

Nye funn

Deep Sea Supply Navegação Maritima Ltda. in Brazil har bestilt skipet, skreddersydd for oppgaver i forbindelse med utbygging av store nyoppdagede "pre-salt" oljefelt utenfor Rio de Janeiro.

STX Europe har nå 43 offshore spesialskip i ordre, hvorav 79 prosent er med STX Europes eget design.

Se STX Europe-brosjyre om nye design her.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.