INDUSTRI

Kongsberg-kontrakt i Kina

Kongsberg Automotive har fått ny kontrakt på produksjon av clutch-systemer i Kina. Her fra produksjonen i Hvittingfoss.
Kongsberg Automotive har fått ny kontrakt på produksjon av clutch-systemer i Kina. Her fra produksjonen i Hvittingfoss.
Trond Gram
20. apr. 2009 - 13:48

– Kongsberg Automotive har vært tilstede i Kina siden 2004, og ser på denne kontrakten som et viktig skritt på veien for å styrke vår tilstedeværelse i det fremvoksende kinesiske markedet for lastebiler, sier Bård Klungseth, direktør for Kongsberg Automotives Commercial Vehicles Systems.

Selskapet har nylig signert en ny kontrakt med Anhui Hualing Automobile for å levere clutch-systemer til deres nye lastebilserie.

30.000 lastebiler årlig

Anhui Hualing Automobile har en kapaistet på 30.000 lastebiler i året, noe som gjør selskapet til en av de viktigste lastebilprodusentene i Kina.

Ifølge en pressemelding har det nye kjøretøyet vært under utvikling i snart tre år, og ble første gang vist på en bilutstilling i Shanghai i desember i år.

Produksjonen skal starte i mai 2009, og utviklingen er gjort i tett samarbeid med japanske Mitsubishi Fuso og Isuzu.

Åpner dører i Kina

– På tross av nedturen i det globale markedet er det forventet at Kina skal fortsette å ha god vekst på det nasjonale markedet. Og ettersom markedene blir mer sofistikert og miljøfokusert, vil kundene bli mer krevende med hensyn til komfort, sikkerhet og utslippsstandarder, sier Klungseth.

Han legger til at Kongsberg Automotives portefølje er skreddersydd til denne utviklingen, og tror at selv om kontraktsverdien ennå ikke er høy, vil dette kunne åpne opp flere forretningsmuligheter på dette markedet.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.