INDUSTRI

Kjølig rørsamarbeid

HYDRAULIKK: Spesialflense monteres på rør uten bruk av varme, kun et hyraulisk verktøy. Dermed kan flenser festes på rør uten fare for eksplosjon på farlige steder som offshore og prosessanlegg.
HYDRAULIKK: Spesialflense monteres på rør uten bruk av varme, kun et hyraulisk verktøy. Dermed kan flenser festes på rør uten fare for eksplosjon på farlige steder som offshore og prosessanlegg. Bilde: Quickflange

Samarbeidsavtalen skal gjelde for tre år, med opsjon å tre år til.

Quickflange har utviklet og patentert en metode for å feste flenser på rør uten sveising. Det betyr at slikt arbeid kan gjøres trygt på eksplosjonsfarlige områder der sveising og varme er farlig.

Omfattende

Avtalen betyr at Quickflange skal levere tjenester og verktøy for montering av flenser på rør i forbindelse med kalde operasjoner. Fabricom har over 1000 ansatte i Norge og leverer tjenester og produkter til olje- og gassindustrien i Europa.

Samarbeidet skal resultere i en mer sikker og kostnadseffektivt arbeidsgjennomføring ved å benytte kaldt arbeid innen vedlikehold og modifikasjoner offshore og på land.

Ex-utsatt

Dermed trenger ikke anlegg stenges ned mens arbeidet pågår. Avtalen omfatter alle Fabricoms prosjekter hvor Quickflange-teknologien er egnet, opplyser selskapene i en pressemelding.

Quickflanges teknologi går ut på å montere en modifisert standard flens til rør ved bruk av hydraulisk verktøy. Metoden er rask, gjøres kaldt uten bruk av varme og benyttes på en rekke forskjellig type materialer og dimensjoner.

Tas på alvor

– Quickflange har opparbeidet seg betydelig erfaring og kunnskap på kalde løsninger. Avtalen med Fabricom viser at større aktører innen Olje og Gass virksomheter for alvor har begynt å ta i bruk vår teknologi og de fordelene den representerer, sier adm. direktør i Quickflange Norway, Oddmar Johannesen.

Selskapet har de fleste store oljeselskapene og kontraktører på referanselista allerede. Blant dem er Statoil, ConocoPhillips, BP, Shell, Talisman, Marathon, Exxon, Aker Solutions, Abel, Apply etc.

Godt representert

Quickflange er etablert med kontorer i Norge (Stavanger og Tvedestrand), UK (Aberdeen), Midtøsten (Ras Al Khaimah), Brasil (Macaé)

Fabricom inngår i GDF SUEZ Group med over 200.000 ansatte rundt om i verden. Fabricom Oil, Gas & Power har avdelinger i Norge, UK, Belgia og Nederland.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.