INDUSTRI

Kjemiker vant gründerpris

Elisabeth Michelson har vært med å starte bedriften Elmico, som utvikler nye produkter basert på herdeplast til blant annet bygningsindustrien. Nå er hun kåret til årets kvinnelige gründer.
Elisabeth Michelson har vært med å starte bedriften Elmico, som utvikler nye produkter basert på herdeplast til blant annet bygningsindustrien. Nå er hun kåret til årets kvinnelige gründer. Bilde: CAMILLA AADLAND
Camilla Aadland
8. mars 2010 - 13:38
Vis mer

Prisen ble delt ut av statssekretær Halvard Ingebrigtsen i Nærings- og handelsdepartementet for kort tid siden. Michelson får med seg en million kroner.

– Dette var helt fantastisk og helt uvirkelig, sier den stolte gründeren til Teknisk Ukeblad.

Penger til lab

Pengene kommer godt med, ifølge grunderen selv.

– Et kvarter etter beskjeden ringte jeg og bestilte en maskin som stod på vent. Vi hadde ikke hatt muligheten uten prisen, sier Michelson.

Michelsons firma, Elmico, utvikler nye produkter basert på herdeplast til blant annet bygningsindustrien. Den nye maskinen skal brukes til produktutvikling av polyurea.Ikke fått støtte før


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Bedriften flyttet nylig i et nytt bygg på 2000 m2, men mangler et laboratorium. Premiepengene skal brukes til å fylle laben.Bortsett fra et etablererstipend i 2003 har Elmico ikke mottatt noen offentlig støtte.

– Økonomi har vært en utfordring og det å nå ut. Det er en treghet blant kundene til å våge å gå for en ny liten bedrift i stedet for de store og etablerte, sa Michelson i et intervju med Teknisk Ukeblad nylig.Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Vil ha flere kvinnelige gründere

Seks bedrifter og syv kvinner var nominert til prisen, som deles ut av Nærings- og handelsdepartementet og Innovasjon Norge. Tre av de nominerte er kjemikere.

– Elisabet Norderup Michelseon viser at det er mulig å ta steget ut fra en større bedrift og satse på det hun selv ville og trodde på i en mannsdominert bransje, sier Halvard Ingebrigtsen, statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet i en pressemelding.Høy innovasjonsgrad

Ingebrigtsen delte ut prisen sammen med Gunn Ovesen i Innovasjon Norge.

– Fellesnevneren for finalistene er at de driver bedrifter med høy innovasjonsgrad og betydelig potensial til vekst, både i Norge og internasjonalt, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge Gunn Ovesen.

Bakgrunnen for prisen er regjeringens mål om at 40 prosent av nye gründere i 2013 skal være kvinner. Prisen er også i tråd med Innovasjon Norges strategi med blant annet fokus på vekstetablerere og kvinnelige rollemodeller.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.