INDUSTRI

Kitron tjener mindre penger

Konsernsjef Jørgen Bredesen i Kitron presenterer dårligere tall enn for fjoråret i dag, men gleder seg samtidig over ny samarbeidsavtale.
Konsernsjef Jørgen Bredesen i Kitron presenterer dårligere tall enn for fjoråret i dag, men gleder seg samtidig over ny samarbeidsavtale. Bilde: Junge, Heiko
Camilla Aadland
6. mai 2010 - 11:41

Kitrons ordreinngang økte med 12,9 prosent i første kvartal, sammenlignet med fjoråret og endte på 406,7 millioner kroner.Resultatet gikk ned

Driftsinntektene utgjorde 411,1 millioner kroner i første kvartal 2010, en nedgang på 25,4 prosent sammenlignet med samme periode året før.

Resultat før skatt var 3 millioner kroner mot 25 millioner kroner i samme periode i fjor.Svensk samarbeid

Samtidig melder elektronikkprodusenten at Kitron ASAs datterselskap Kitron Microelectronics AB i Jönköping inngår en strategisk samarbeidsavtale med Atlas Copco Tools AB.

Avtalen vil på sikt ha en verdi på om lag 45 millioner kroner årlig, og omfatter elektronikkproduksjon og sammenstilling av industriverktøy.Produksjon i Jönköping

Planlagt produksjonsstart er fra tredje kvartal i år.

– Valget av Kitron som samarbeidspartner har vært basert på å finne en leverandør som kan leve opp til de svært høye kravene som vi stiller til en partner, sier Henrik Danielsson, Purchasing Manager, Atlas Copco Tools i en pressemelding.

Også Kitron er fornøyd med avtalen.

– Vi er svært fornøyd med å ha fått tillit fra nok et selskap som er verdensledende innen sitt felt, og ser frem til å starte opp produksjonen ved vårt anlegg i Jönköping. Dette viser også at vårt langsiktige arbeid med kontinuerlig gjennomføring av effektiviseringstiltak i alle våre fabrikker gir resultater, sier Nils-Gunnar Fransson, salgs-og markedssjef i Kitron Sverige i en kommentar.

Kitron omsatte for om lag 1,7 milliarder kroner i 2009 og har om lag 1100 ansatte

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.