INDUSTRI

Kitron dropper Røros

Kitron-sjef Jørgen Bredesen har i dag solgt datterselskapet Kitron Microelectronics AS på Røros. Nå fokuserer konsernet sin norske produksjon på Arendal.
Kitron-sjef Jørgen Bredesen har i dag solgt datterselskapet Kitron Microelectronics AS på Røros. Nå fokuserer konsernet sin norske produksjon på Arendal. Bilde: Junge, Heiko
9. juni 2009 - 14:52

Kitron ASA har i dag «solgt» Kitron Microelectronics AS på Røros.

Kjøperne et knippe av de ansatte i tillegg til Norbit AS som holder til i Trondheim og Bodø.

Én krone

Solgt kan settes i anførselstegn av følgende årsak:

– Her overdrar vi selskapet for typisk én krone. De nye eierne overtar eiendommen, leasingforpliktelser på produksjonsutstyret, produksjonsavtaler samt at de nedbetaler en god del gjeld til oss. Slik vil ikke salget ramme likviditeten i konsernet i særlig grad, forteller konsernsjef Jørgen Bredesen i Kitron ASA til Teknisk Ukeblad.

Ifølge en børsmelding forventer Kitron å bokføre et tap før skatt på 17 millioner kroner i andre kvartal.

Etter noen runder med nedbemanning har Kitron Microelectronics i dag rundt 50 ansatte og omsatte for 128 millioner kroner i fjor.

Fokuserer på Arendal

– Slik det ser ut nå, vil aktiviteten kunne fortsette på Røros. Å få til en slik ordning var viktig for oss, sier Bredesen.

Han sier at de trekker seg ut av mikroelektronikkbransjen fordi de har konkludert med at dette ikke er en kjernevirksomhet for Kitron.

– Da må man gjøre noen valg. Nå konsentrerer vi produksjonen i Norge til Arendal, sier Bredesen.

Tidligere i år varslet Kitron at de skulle kvitte seg med 250 ansatte i 2009. Det betød en reduksjon fra 1.470 ansatte til 1.220 ansatte, noe konsernet beregner gir en innsparing på 100 millioner kroner.

Les saken: Rekordresultat og oppsigelser

RF-kompetanse

Norbit AS ble etablert i Trondheim i 1995 og regnes for å ha et av Nordens største miljøer på mikrobølgekompetanse (RF).

På kundelista står blant andre DaimlerChrysler, Kongsberg Gruppen, Telenor Mobil, Vegvesenet (Autopass), Park Air Systems, Sintef og Siemens.

Selskapet omsatte for 20,6 millioner kroner i fjor med et resultat før skatt på 3,7 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.