INDUSTRI

Kitron åpner ny elektrofabrikk

Kitrons nye fabrikk i Ningbo i Kina skal hovedsakelig drive med kontraktsproduksjon av elektroniske komponenter.
Kitrons nye fabrikk i Ningbo i Kina skal hovedsakelig drive med kontraktsproduksjon av elektroniske komponenter. Bilde: Anne Myrberg
Peder Qvale
26. sep. 2011 - 11:29

I dag ble Kitrons nye elektronikkfabrikk i Kina åpnet.

Trangt marked

Fabrikken ligger i byen Ningbo på Kinas østkyst og skal drive med kontraktsproduksjon av elektroniske komponenter til eksisterende kunder i Asia og til nye kunder i land som Norge, Sverige, Litauen og Tyskland.

I en pressemelding står det at bedriften ønsker kombinere sitt moderne produksjonsanlegg med medarbeidernes høyteknologikunnskap for å få tilgang til et allerede etablert leverandørnettverk for komponenter.

– Må være innovative

Kitron
– De ansatte er blitt lært opp i å forstå viktigheten av å være innovative og kreative, ta eierskap, utfordre status quo og foreslå forbedringer. Det er avgjørende å kunne kombinere den nordiske kulturens innovasjon og kreativitet med den kinesiske kulturens hastighet og kundeservice, sier Kitrons administrerende direktør i Kina, Yvonne Wenzel (bildet).

Verdensomspennende

Kitron produserer elektronikk og relaterte til energi-, forsvars-, industri-, offshore- og telekombransjen.

I tillegg leverer de medisinsk utstyr. Bedriften har blant annet levert hotellåser og militært kommunikasjonsutstyr tidligere.

Kitron-elektronikk i NSM-missilet

Milliarder

Konsernet har fabrikker og kontorer i Norge, Sverige, Litauen, Tyskland, Kina og USA.

Kitron omsatte for drøye 1,6 milliarder kroner i 2010 og har om lag 1.100 ansatte.

Kitron sier opp 60

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.