INDUSTRI

Jotun holder stand

Jotun taper penger på høye råvarepriser, men gjorde likevel flere investeringer i de første åtte månedene i 2011  - deriblant ny produksjonsstruktur og nytt produksjonsanlegg på denne fabrikken i Sandefjord.
Jotun taper penger på høye råvarepriser, men gjorde likevel flere investeringer i de første åtte månedene i 2011 - deriblant ny produksjonsstruktur og nytt produksjonsanlegg på denne fabrikken i Sandefjord.
Peder Qvale
4. okt. 2011 - 11:39

Nye fabrikker og produksjonsanlegg i Malaysia, Kina og Sandefjord – samt kjøp av næringseiendom i Indonesia og utvidelse av en eksisterende fabrikk i Storbritannia kostet Jotunkonsernet 475 millioner kroner.

Håpet er at disse investeringene skal bidra til en videre økning i driftsinntektene fremover. I årets åtte første måneder hadde konsernet driftsinntekter på 8,7 milliarder kroner, en økning på drøye 700 millioner i forhold til samme periode året før.

Ble likevel tap

Likevel får økende råvarepriser Jotun-ledelsen til å rive seg i håret. Resultatet frem til august var 503 millioner kroner, eller 44 millioner kroner mindre enn året før.

Dette skyldes i all hovedsak høyere pris på råvarer til malingsproduksjon. I tillegg bidrar den sterke norske kronen til at flere millioner forsvinner i sluket.

Prioriterer råvarepriser

Jotuns konsernsjef Morten Fon sier i en pressemelding at de høye råvareprisene blir prioritert i årene framover.

– Situasjonen i råvaremarkedet er fortsatt en utfordring, og håndteringen av utviklingen her vil fortsatt være et viktig prioriteringsområde for konsernet i tiden fremover, sier han.

Orklas bud på Jotun ble ikke godtatt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.