INDUSTRI

Jakter flere industrikunder

Trond Gram
4. mai 2009 - 15:37

– Det finnes over 1000 produsenter som ekstruderer polyetenfolier i Europa. Vi håper å tilknytte oss flere industrikunder ved å ha denne teknologien tilgjengelig, sier Ole Jan Myhre, markedssjef i Norner Innovation til Teknisk Ukeblad.

Selskapet, som ble startet opp da industrigiganten Borealis stengte sin forskningsaktivitet i Norge, har nylig inngått en avtale med det Hosokawa Alpine om å installere et såkalt filmorienteringsanlegg for utvikling av plastfolier for emballasje og industrielle anvendelser i sitt utviklingssenter.

FoU og produktutvikling

Norner vil benytte anlegget både til FOU-prosjekter og ekstern produktutvikling for industrien. Totalt har de investert rundt ti millioner kroner i det nye anlegget.

– I foliemarkedet er det ett materiale som dominerer, polyeten, i tillegg til polypropen. Dette anlegget er spesielt egnet for å strekke folier basert på polyeten og polypropen, forteller Myhre.

Teknologien benytter seg av en varmstrekking av folier som fører til forbedring av foliens styrke, stivhet, slagfasthet og estetiske egenskaper som glans og transparens. Dette gjør det mulig å utvikle nye funksjonelle egenskaper eller inntil 50 % tynnere folier med bedre egenskaper og dermed ny, materialbesparende og mer bærekraftig fleksibel emballasje.

Ny generasjon folier

– Generelt sett har vi tenkt at dette skal være et verktøy for å skape en ny generasjon folier, legger han til.

Ifølge administrerende direktør Tine Rørvik er det første gang et slikt anlegg installeres i et utviklingsmiljø som Norners.

– Vi ønsker med dette å bekrefte vårt engasjement for industrien og tilbud av teknologitjenester i en internasjonal kundebase, sier Rørvik i en melding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.