INDUSTRI

Internasjonal tungløfter

INTERNASJONAL: Kombinert fartøy fra Ulstein i Nederland.
INTERNASJONAL: Kombinert fartøy fra Ulstein i Nederland. Bilde: Ulstein
Tore Stensvold
16. juni 2010 - 13:24
Vis mer

Ulsteinkonsernets nederlandske engineeringsselskap Ulstein Sea of Solutions (USOS) har tegnet og konstruert et kombinert tungløft- og rørleggingsfartøy med betegnelsen DLS 4200.

Det Abu Dhabi-baserte National Petroleum Construction Company Ltd (NPCC) har inngått kontrakt med det kinesiske verftet Zhenhua Heavy Industries om å bygge skipet.

Kjetting og DP

DLS 4200 bygges for å kunne arbeide over alt i verden. I utgangspunktet er det beregnet for fast forankring til havbunnen med et 10-punkts ankersystem tilpasset Den Arabiske Gulf og India. Skipet er imidlertid forberedt for å kunne bygges om til dynamisk posisjonering (DP II)

Ifølge en pressemelding fra Ulstein er skipet utstyrt med en "double joint firing line" for å optimalisere rørleggingsoperasjoner som ikke vil bli påvirket av vertikale bevegelser i fartøyet på grunn av rulling.

Tørt og pent

I en pressemelding skriver Ulstein at Ulstein Sea of Solutions' særtegn med å skille rørleggingsfunksjonaliteten fra løfteoperasjoner er tatt inn i DLS 4200-designen. "Firing line" og "double joint-fabrikasjonsområdene" er plassert på fribordsdekket, som er fullstendig dekket av hoveddekket.

Dette gir et rent og tørt miljø for rørleggingsutstyret og et hoveddekk uten hindringer for løfteoperasjoner.

Tunge ting

Hovedkranen er av typen Amclyde Model 80 med en løftekapasitet på 4200 sT (3800 Mt) med en radius på 125 fot over akterenden i tie-back-modus og 4200 sT med 95 fot uten tie-back. I fullt roterende modus kan krana løfte 3635 sT (3300 Mt) med en rekkevidde på 130 fot.

Dutch daughter

Ulstein Sea of Solutions i Nederland er et designselskap i Ulstein Group. Ulstein Sea of Solutions utvikler prosjekt for operatører, entreprenører og rederier innen offshore boring, konstruksjons- og produksjonsmarkedet, og det maritime transportmarkedet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.