INDUSTRI

Innovasjonsprisen til Laerdal Medical

Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland overrekker prisen til Laerdals styreleder Tore Lærdal (midten) og administrerende direktør Tor Morten Osmundsen.
Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland overrekker prisen til Laerdals styreleder Tore Lærdal (midten) og administrerende direktør Tor Morten Osmundsen. Bilde: Sverre Chr. Jarild/Lysbordet
Peder Qvale
22. sep. 2011 - 14:44

Med produktene Laerdalsmasken, Laerdalsbagen og Anne-dukkene har firmaet etablert seg som en ledende leverandør av livredningsmateriell.

I tillegg har bedriften en omfattende forskningsvirksomhet, hvor de blant annet ser på hvordan man kan sette lekfolk i bedre stand til å redde liv.

– Kommer brukerne til gode

Forskningsrådets administrerende direktør Arvid Hallén sier i en pressemelding at Laerdal er en verdig vinner av prisen.

– Måten bedriften systematisk satser på forsknings- og innovasjonsarbeid har vært svært framtidsrettet. Laerdal Medical har evnet å ta i bruk forskningsresultater slik at de kommer både virksomheten og deres norske og utenlandske brukere til gode. Laerdal Medical er derfor en verdig vinner av Forskningsrådets innovasjonspris, sier han.

Sterk konkurranse

Den stavangerbaserte bedriften, som startet sin virksomhet med å lage leker og barnebøker, vant prisen i konkurranse med Axis-Shield, Ekornes, Mustad Longline, Salmon Brands og Tomra.

Det jubler administrerende direktør Tor Morten Osmundsen for.

– Vi verdsetter denne prisen meget høyt. Spesielt fordi begrunnelsen trekker fram bredden i vår innovasjon og måten vi jobber på, sier han.

Pris til Laerdal Medical

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.