INDUSTRI

Innovasjon Norge kutter 120 årsverk

Styreleder Reidar Sandal i Innovasjon Norge vil at Innovasjon Norge skal ta betalt for flere tjenester. Nå må 120 årsverk kuttes.
Styreleder Reidar Sandal i Innovasjon Norge vil at Innovasjon Norge skal ta betalt for flere tjenester. Nå må 120 årsverk kuttes. Bilde: Scanpix
18. des. 2010 - 15:12

Fredag bestemte hovedstyret at bemanningen neste år skal kuttes. Driftsbudsjettet skal ned med inntil 119 millioner kroner – og dette betyr at inntil 120 årsverk må bort i løpet av 2011.

– I løpet av januar blir det avgjort hvor de konkrete reduksjonene i bemanningen kommer, sier kommunikasjonsdirektør Kjetil Svorkmo Bergman til NTB. Han sier at det derfor er altfor tidlig å si noe nå om hvilke ansatte som må gå, og om hvilke som får bli.

Redusert statsstøtte

Bakgrunnen for innsparingene er at selskapet fikk 90 millioner kroner mindre å rutte med i statsbudsjettet for 2011. Ifølge Svorkmo Bergmann blir det avholdt allmøte for de ansatte først mandag ettersom beslutningen ble fattet sent fredag ettermiddag.

Kuttet har vært ventet, på bakgrunn av den kraftige reduksjonen i støtten over statsbudsjettet.

Både Innovasjon Norges kontorer i utlandet og i Norge vil bli berørt av spareplanen.

Selvbetjening på nett

Styreleder Reidar Sandal sier at innsparingen må tas i direkte reduksjoner, effektivisering og smartere måter å jobbe på.

– Blant annet kommer en enda større del av tilbudet til å være tilgjengelig for selvbetjening over internett. I tillegg må Innovasjon Norge se om det er mulig å ta betalt for flere av tjenestene, sier Sandal.

– Dette gir betydelig følger for hvordan vi skal utføre oppdrag framover, sier administrerende direktør Gunn Ovesen.

– Samtidig gir det oss en anledning til å effektivisere og tenke nytt rundt hvordan vi løser oppgavene, sier hun.

Nærings- og handelsdepartementet eier 51 prosent av Innovasjon Norge som skal «bidra til å utvikle distriktene, øke innovasjonen i næringslivet over hele landet og profilere norsk næringsliv og Norge som reisemål». Fylkeskommunene eier de øvrige 49 prosentene av organisasjonen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.