Ingeniørbragdvinnere hedret

Ingeniørbragdvinnere hedret
STOLT: - Denne prisen er selve kakepynten for oss, sa adm.dir. Roger Cockroft i Farsund Aluminium Casting da de mottok prisen for Årets Ingeniørbragd i Trondheim i går kveld. Her snakker Dr. ing. Jan Ove Løland. Bilde: Håkon Jacobsen

Vinnerne av årets ingeniørbragd ble hedret i forbindelse med Teknas kursdager i Trondheim. Prisen gikk til Farsund Aluminium Casting, som har bl.a. Porsche på kundelisten.

Tverrfaglig påfyll

Prisutdelingen skjedde under en bankett i Samfundets storsal.

Dekan for Siv.ing.-utdanningen ved NTNU, Mads Nygaard, kalte kursdagene en pangstart på året som gir tverrfaglig påfyll i en tid der universitetene er meget viktige for å finne løsninger på problemene i verden.

Nøyaktig 413 mennesker klappet da adm.dir. Roger Cockroft, R&D-direktør Jan Ove Løland og senioringeniør Per Erik Drønen gikk på scenen for å motta den gjeve prisen som består av statuett og diplom.

Flere sterke kandidater

TU presenterte i fjor høst de seks kandidatene til årets ingeniørbragd. Prisen ble delt ut av ansvarlig redaktør Tormod Haugstad, og journalistene Anders Steensen og Tore Stensvold.

Både TU-lesere, bedrifter og redaksjonen selv, har kommet med forslag i nominasjonsprosessen.

– I en begynnende europeisk krise er det viktig å fokusere på teknologi, sa Tormod Haugstad fra scenen i Samfundet.

Årets bragd til Farsund

Dr.ing. Jan Ove Løland takket fagjuryen og alle leserne som hadde stemt Farsund til topps.

– Vi er fantastisk stolte over at vi har fått synliggjort aluminium i norsk industri, sa Løland.

Gjorde comeback

Adm.dir. Roger Cockroft fortalte om hvordan folkene i Farsund Aluminium Casting sto på gjennom harde tider. Selskapet var konkurs senest i 2009, men klarte å reise seg.

– Vi sto sammen og ga selskapet nytt liv. Gjennom et rekrutteringsprogram har vi fått 200 nye ansatte. Denne prisen er selve kakepynten for oss, sa Cockroft.

I juryens begrunnelse vektlegges Sørlandsbedriftens kompetanse og avanserte teknologi innen design, produkter og produksjonsfasiliteter.

Fagjuryen: – Verdensledende

Etter utdelingen sa Roger Cockroft til TU at designsjefene hos Porsche og Landrover har lagt merke til hvem som har fått denne prisen.

– Vi har en ordrebok som forhåpentligvis vil holde oss aktive minst frem til 2021. Folkene jeg jobber med i Farsund er smarte og løser problemer raskere enn våre konkurrenter klarer. For oss handler dette om innovasjon, innovasjon, innovasjon, sa en fornøyd Cockroft.

Kunstneren Marius Watz har designet den tyskproduserte Ingeniørbragd-statuetten, som er utført i kobber og polyamid, og lasersintrert i 3D-printer. Industridesigner Steinar Killi ved Arkitektur- og designhøyskolen har stått for «printing».

Kunstneren Marius Watz har designet den tyskproduserte Ingeniørbragd-statuetten, som er utført i kobber og polyamid, og lasersintrert i 3D-printer. Industridesigner Steinar Killi ved Arkitektur- og designhøyskolen har stått for «printing». Trofeet Farsund Aluminium Casting fikk som symbol på at de er vinnere av Ingeniørbragden 2011. FOTO: Håkon Jacobsen Håkon Jacobsen

Farsund Aluminium Casting står bak årets ingeniørbragd

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.