INDUSTRI

Ingen produksjonsvekst i industrien

Metallindustrien hadde en liten oppgang i siste tre måneders periode.
Metallindustrien hadde en liten oppgang i siste tre måneders periode. Bilde: Colourbox
Camilla Aadland
5. mars 2010 - 13:00

Produksjonen i norsk industri var uendret fra november 2009 til og med januar 2010 samamenlignet august til og med oktober 2009, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

I samme periode gikk industriomsetningen opp med 2,1 prosent.Færre skip

Bygging av skip og oljeplattformer hadde en omsetningsvekst på 14,7 prosent.

Flere store leveranser i perioden november 2009 til januar 2010 sørget for vekst i omsetningen, til tross for sterk nedgang i både ordrereserver og ordretilgang.

Produksjonen av skip og plattformer gikk nemlig ned med 4,4 prosent i samme periode.Opp for metallindustrien

Oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri hadde en vekst på 9,2 prosent, mens omsetningen i metallindustrien steg med 2,1 prosent.

Økningen for disse næringene kan delvis forklares av økt produksjonsvolum i den siste tremånedersperioden.Mer produksjon

Norsk metallindustri hadde nemlig en vekst på 7,1 prosent i perioden på grunn av en viss bedring i etterspørselen, men samlet produksjon av metaller er fremdeles klart lavere enn tiden før finanskrisen.

Produksjonen av kjemiske råvarer har også hatt en klar oppgang på 13,5 prosent, blant annet knyttet til vekst solcellerelatert virksomhet.Dårligere for maskinindustri

Næringer som hadde omsetningsnedgang i perioden, var blant annet maskinindustri og maskinreparasjon og -installasjon, der omsetningen gikk ned med henholdsvis 2,8 og 2,3 prosent.

Data- og elektrisk utstyrsindustri var også blant næringene som hadde nedgang, og viser en reduksjon i omsetningen på 4,5 prosent i siste tremånedersperiode.Ned for næringsmiddel

Næringsmiddelindustrien hadde en nedgang i produksjonen på 1,4 prosent.

Det har også vært en nedgang i gummi-, plastindustri og mineralsk industri på 5,8 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.