INDUSTRI

Industriroboter ble filmstjerner

Trond Gram
9. juni 2009 - 14:27

ABB har fått til litt uvanlig form for «produktplassering» for en industribedrift.

18 roboter produsert av industrigiganten masseproduserer en voksende terminatorhær i filmen som hadde premiere i helgen.

– Dette var en bra avtale for begge parter. Terminator Salvation fikk brukt ABBs roboter og ekspertise, og vi fikk eksponering i en Hollywood-”blockbuster”-film, med ABBs logo godt synlig, sier Anders Jonsson, leder for divisjon Roboter, i en pressemelding.

18 roboter

ABB leverte til sammen 18 roboter som ved hjelp av spesialeffekter ble satt sammen til et nesten endeløst produksjonsbånd i Terminator-fabrikken.

Automasjonssystemet kontrolleres av «Skynet», en kunstig intelligens som lager en Terminator-hær.

Ifølge meldingen valgte regissøren Victor Zolfo og scenograf Martin Laing ABB på grunn av det store utvalget av roboter og begynte å samarbeide med selskapets robotdivisjon for å klargjøre detaljer og finne ut hvilke roboter som ville passe best til rollene.

– Imponert

– Vi så på en del forskjellige robotleverandører, men vi var mest imponert over tilstedeværelsen til ABBs robotene, spesielt de større. De hadde det riktige utseende og ga en følelse av at de faktisk kunne ha laget Terminatorene, sier Zolfo.

Et team av serviceingeniører fra ABB, ledet av Erik Ryskamp, jobbet på lokasjonen for å installere, programmere og styre robotene.

– Det ABBs programmeringssystem fikk robotene til å gjøre, var mer enn vi hadde håpet på. Robotene er godt synlige når handlingen når klimaks i filmens sluttscene, sier Zolfo i pressemeldingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.