INDUSTRI

Industri-applaus

- UAKSEPTABEL SITUASJON: Administrerende direktør Stein-Lier Hansen i Norsk Industri mener prisregimet for kraft i Midt-Norge er uakseptabelt, og advarer mot at skrinleggingen av Tjeldbergodden gir industrien enda mer usikre kår.
- UAKSEPTABEL SITUASJON: Administrerende direktør Stein-Lier Hansen i Norsk Industri mener prisregimet for kraft i Midt-Norge er uakseptabelt, og advarer mot at skrinleggingen av Tjeldbergodden gir industrien enda mer usikre kår.Bilde: KNUT STRØM

I Per Kristian Foss’ tid som finansminister, fikk han ikke mye positive kommentarer etter sine budsjettpresentasjoner i oktober.

SV-statsråden ”alle" fryktet i fjor, blir mottatt med ovasjoner av NHO-kameratene når hun klasker St.prp. 1 i bordet.

Litt snurt

I en glad-melding fra Norsk Industri, der de jubler over mer til samferdsel og CO2-fangst, kan foreningen likevel ikke dy seg helt for å nevne noe negativt om miljøavgifter:- Innføring av en ny avgift på utslipp av NOx er en ren økonomisk plaging av næringslivet, uten noen miljømessig effekt, sier adm. dir. i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen.Nærings-veier

Bedre veier betyr imidlertid mye for næringslivet i distriktene, mener Lier Hansen:- For norsk industri utgjør logistikkostnadene i snitt ca ni prosent av omsetningen. Den avstandsulempen norsk næringsliv har i forhold til markedene i Europa kan bare reduseres ved å bygge bedre veier og gjennom å få til bedre løsninger på bane og havner. Norsk Industri er glad for at Regjeringen nå satser på samferdselssektoren. Gode veier er god næringspolitikk, sier Lier-Hansen.

Det bevilges i alt 23,6 milliarder kroner til samferdselsformål. Det er en økning på 2,1 milliarder kroner fra i år og 2,5 milliarder mer enn regjeringen Bondevik foreslo, konstaterer Norsk Industri.

Feil med Kårstø

- Regjeringens satsing på CO2-håndtering er svært positivt. Men det avgjørende er at midlene brukes der innsatsen kaster mest av seg. Da er ikke Kårstø et førstevalg. Etter vår oppfatning bør CO 2-håndteringen skje på anlegg i Midt-Norge. I tillegg er det viktig at arbeidet med å organisere den statlige deltakelsen skyter fart, sier Stein Lier-Hansen.Det er foreslått en avgift på 15 kroner per kilo utslipp av NO x. NO x bidrar til å forsure miljøet i deler av landet. Dette vil kun føre til at en halv milliard kroner triller inn i statskassen, uten å ha noen miljømessig virkning. Skal det oppnås en reell miljøeffekt, må Regjeringen gå i dialog med næringslivet om frivillige tiltak, mener Norsk Industri.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.