SAMFUNNPOLITIKK

– Inderlig gøy

NY NHO-SJEF: John G. Bernander ønskes velkommen til NHO av avtroppende NHO-sjef Finn Bergesen jr (til v.) og NHO-president Paul Christian Rieber.
NY NHO-SJEF: John G. Bernander ønskes velkommen til NHO av avtroppende NHO-sjef Finn Bergesen jr (til v.) og NHO-president Paul Christian Rieber. Bilde: CAMILLA AADLAND
Camilla Aadland
30. mars 2009 - 12:35

Bernander overtar stafettpinnen etter Finn Bergesen jr. om et halvt år. Den tiden skal han bruke på å bli kjent med NHO.

– Det er en organisasjon jeg kjenner ganske godt allerede. Den har vært premissleverandør i alle de år jeg har jobbet, sa Bernander til pressen i dag.



– Alvorlige tider

Den nye NHO-sjefen har erfaring fra både næringsliv og politikk.

– Utfordringene mine nå er å lære, lytte og bli kjent med organisasjonen og ikke minst medlemmenes behov. Det er alvorlige tider, mange bedrifter sliter med finansieringsløsninger på prosjekter og det er en krevende investeringssituasjon. Mange av NHOs bedrifter sliter med utfordringer de knapt har møtt før, sier Bernander.



Politisk bakgrunn

NHOs president Paul Christian Rieber legger vekt på at Bernanders plattform dekker store områder innen det NHO jobber for.

– Han vokste opp i en familibedrift på Sørlandet, har vært i privat handel, industrivirksomhet, har bred erfaring fra maritim industri og har ikke minst vært kringkastingssjef. I tillegg har han bred politisk erfaring. Han har vært nestleder i Høyre, statssekretær og politisk rådgiver, sa Rieber på pressekonferansen i dag.

Bernander er i dag partner i Mosvold Shipping Gruppen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.