INDUSTRI

Imsdal i boks

NYTT FORMAT: Nyutviklet emballasje tar vare på vannkvaliteten.
NYTT FORMAT: Nyutviklet emballasje tar vare på vannkvaliteten. Bilde: Imsdal
Jannicke Nilsen
2. mai 2007 - 07:06

Målet har vært å lage en emballasje for at pakningen lett kan tas med om bord i fritidsbåter, på camping og andre utendørsaktiviteter.

I tillegg skal formatet ta vare på smak og renhet.

Posen krymper

Repaks løsning består blant annet av selskapets egenutviklede lettfargefilm som beskytter polymerene i posen slik at de ikke reagerer på vannet, noe som er et kjent problem i mer tradisjonelle bag-in-box produkter, ifølge PackNews.no.

I tillegg kryper posen sammen etter hvert som vannet tappes, noe som hindrer at luft trenger inn i posen og påvirker vannkvaliteten negativt. Det kan i tillegg enkelte ganger føre til bakterievekst.

Inntrengning av oksygen hindres også ved bruk av Vinitap kranen fra Worldwide Dispensers. Den har en ”løft og fjern” forsegling som fungerer som en effektiv oksygenbarriere i kombinasjon med en presisjonslaget ventil som forsegler kranen fullstendig etter bruk slik at den ikke drypper. Dermed blir ikke vannet forurenset.

Kald i timer

Emballasjen er tilpasset kjøleskapet og vannet holder seg kaldt i flere timer etter at det er tatt ut av skapet.

Ifølge reklamen er det mer å skryte av: "Den praktiske Vinitap trykknappen som kan betjenes med en finger gjør at vannstrålen styres nøyaktig etter hvor hardt man trykker på knappen. En fjernbar kapsel rundt bunnen og ”løft og fjern” forseglingen viser at pakningen ikke har vært åpnet. "

Bag-in-box formatet er i tillegg logistisk kosteffektivt både når det gjelder lagring og transport.

Repak har hatt et tett samarbeid med Ringnes både i forbindelse med utviklingen av emballasjen og installeringen av bag-in-box tappesystemet.

Imsdal ble lansert i 1994, og produseres av Rignes bryggeri.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.