MOTOR

I samtaler med mulig eier

Think City Richard Canny
Think City Richard Canny Bilde: Asbjørn Goa
Trond Gram
17. des. 2008 - 08:16

Think er i pengenød. Tidligere i uken ble det kjent at selskapet permitterer ansatte og stopper produksjonen. Planen er å være i gang igjen etter nyttår, men selskapet mangler 200 millioner kroner til produksjon.

På eiersiden i dag er blant andre tidligere Smart Club-eier Atle Brynestad, hotellkonge Petter Stordalen, Solcelle-gründer Alf Bjørseth og Orkla-eier Stein Erik Hagen. Sistnevnte skal være interessert i å spytte inn mer penger for å holde Think flytende.

Hagen er med

- Vi har sagt at vi er villig til å være med, og kan øke vår eierandel om nødvendig. Det forutsettes at en emisjon fulltegnes og at for eksempel Petter Stordalen vil være med videre. Dersom det er noen som ikke vil, strander dette, sier Hagen til E24.

Det er derimot ikke Petter Stordalen. Han slår fast at han ikke har tenkt å skyte mere penger inn i el-bilbedriften Think.

- Stein Erik er overhodet ikke avhengig av meg for å gå videre i Think og her må han gjøre sine egen vurderinger. Vi er ingen gruppe, dette er ikke et samarbeid og det har det aldri vært, sier Petter Stordalen til E24.

Snakker med bilaktør

I Think jobbes det hardt for å berge selskapet. Før helgen fikk elbilprodusenten avslag fra regjeringen på sin forespørsel om finansiell støtte. Ifølge VG er Think-ledelsen nå i samtaler med en mulig ny eier.

- Vi er i diskusjoner med en ny hovedaktør på eiersiden, men kan ikke nevne navn ennå. Vi søker etter en aktør i bilbransjen, enten en bilprodusent eller en stor underleverandør, sier Think-sjef Richard Canny til VG. Canny mener det vil være en stor fordel med mer bilkompetanse på eiersiden.

Think var eid av Ford fra 1999 til 2004. De siste årene har selskapet samarbeidet tett med Porsche.

Les mer om: